Samenkomst burgergroep LICHT Leuven


Info

De eerste samenkomst van de burgergroep van LICHT Leuven.

Stadhuis Leuven (Grote Markt, zaal 7, ingang via Boekhandelstraat) | Bereken hier uw route met het openbaar vervoer, de fiets of de auto.
03 december 2018 (20.00 uur)

Zin om samen met andere Leuvense burgers energieprojecten op te starten? Samen met uw buren een actieve rol spelen in de energietransitie? Dan bent u van harte welkom bij de gloednieuwe burgergroep van LICHT Leuven!

LICHT staat voor Lokaal Initiatief voor een Coöperatieve Hernieuwbare Transitie. Door nieuwe projecten op te starten willen we het aandeel hernieuwbare energie sterk verhogen, of de energieconsumptie verlagen. De financiering van de projecten gebeurt via het coöperatieve model van rechtstreekse burgerparticipatie.

De LICHT-groep zal een vijftal keer samen komen onder professionele begeleiding van Ecolife en Ecopower en met de financiële steun van de Provincie Vlaams-Brabant. De eerste vergadering vindt plaats op 3 december. In deze eerste sessie geven we u meer inzicht in energiecoöperaties en de rol van burgers en van het lokale bestuur. Daarnaast worden de wederzijdse verwachtingen besproken en maken we verdere afspraken qua timing en een plan van aanpak.

Interesse? Vul het contactformulier in op de website van LICHT Leuven. We verwachten niet meteen een langdurig engagement van u, u kunt ook vrijblijvend komen luisteren.

Kunt u er niet bij zijn? Maar hebt wel u een idee of suggestie voor een goede locatie voor energieprojecten? Een groot, onbenut dakoppervlak bijvoorbeeld. Of weet u waar er een flinke brok energie kan bespaard worden? Meld het ons via het contactformulier en wij nemen het op met het kernteam.

Blijft u graag op de hoogte? LICHT Leuven heeft ook een eigen nieuwsbrief. Volg daarnaast het reilen en zeilen van LICHT Leuven via de website, Facebook en Twitter.

Terug naar overzicht