1. 1 Vul het contract in
  2. 2 Bevestig uw gegevens
  3. 3 Check uw e-mail
  4. 4 Klaar, welkom bij Ecopower!

Digitaal contract

Nieuwe klant? Een bijkomende aansluiting? U verhuist? Een overname?
Vul hieronder het contract in, wij doen de rest.
* = verplicht veld. Gelieve enkel de gevraagde informatie in te vullen in de invulvelden. Aan het einde krijgt u nog een leeg veld voor extra opmerkingen.
cornerDubbel

Ecopower is een coöperatieve elektriciteitsleverancier: burgers maken samen hun eigen stroom en kunnen die ook weer afnemen via Ecopower. Lees zeker even de informatie over onze aanpak en de algemene voorwaarden.

Ecopower levert enkel elektriciteit aan coöperanten in Vlaanderen. Nog geen coöperant? Aansluiten is heel eenvoudig, lees hier hoe u te werk gaat. Er zijn geen wachtlijsten bij Ecopower.

Kijk uw gegevens nog even goed na en klik onderaan op 'Bevestig'

De contracthouder

1/5
wijzig

Een particulier contract staat op naam van één meerderjarige persoon. Vul hieronder de persoonlijke gegevens van de contracthouder in.

U kunt een contract afluiten op naam van uw bedrijf of organisatie. Vul hieronder de gegevens van de contracthouder en de gegevens van de contactpersoon in. Het bedrijf of de organisatie moet ook Ecopower-coöperant zijn.

Contactgegevens
Postadres
WELKE NIEUWSBRIEVEN KRIJGT U GRAAG?

Als burgercoöperatie voor hernieuwbare energie informeert en sensibiliseert Ecopower over energie(besparing). We willen u graag enkel informatie toesturen die u interesseert. Kies daarom zelf uw nieuwsbrieven.

Ik heb recht op sociaal tarief
Nieuwsbrief
Ecopower mag mij af en toe informeren over de coöperatie, de elektriciteitsmarkt en energiebesparing. Niet wekelijks of maandelijks, enkel als er nieuws is.
Groene warmte
Ecopower mag mij de nieuwsbrief groene warmte sturen met promoties voor pellets en briketten, tips over groene warmte en nieuws uit onze coöperatieve fabriek.
Lokale initiatieven
Ecopower mag mij op basis van mijn postcode infomeren over lokale initiatieven rond duurzaamheid en energietransitie (bv. elektrische deelmobiliteit in uw buurt, een buurtinitiatief voor energiebesparing, plannen voor een warmtenet in uw wijk, ...)

Uw coöperatief aandeel

2/5
wijzig

Wie elektriciteit wilt afnemen bij Ecopower, moet aandeelhouder zijn. Ecopower verwerkt uw overschakeling zodra u aandeelhouder bent.

Een organisatie of bedrijf dat elektriciteit wil afnemen bij Ecopower, moet aandeelhouder zijn. Ecopower verwerkt uw overschakeling zodra u aandeelhouder bent.

UW ECOPOWER-AANDEEL

Ecopower verwerkt mijn overschakeling zodra ik aandeelhouder ben.

Uw elektriciteitsaansluiting

3/5
wijzig

U moet voor elke aansluiting / EAN een apart contract invullen.

U moet voor elke aansluiting / EAN een apart contract invullen.

VERBRUIKSADRES

Dit is het adres waar u elektriciteit wilt afnemen. Is het verbruiksadres hetzelfde als het facturatie- en postadres? Klik dan hier.

Let op: Ecopower levert enkel elektriciteit in Vlaanderen

DE AANSLUITING

Vul uw EAN-code en/of uw meternummer in. Liefst beide.

DE HUIDIGE ELEKTRICITEITSAANLSUITING
DE HUIDIGE ELEKTRICITEITSAANLSUITING

Het invullen van een energieovernamedocument is verplicht. Ecopower bezorgt dit aan de netbeheerder. Als ik geen officieel energieovernamedocument bezorg, bestaat het risico dat de netbeheerder deze gegevens niet aanvaardt.

Heeft u een digitale meter? Vul het energieovernamedocument ook in. De door u ingevulde meterstanden dienen ter controle. Een automatische uitlezing van meterstanden op afstand krijgt altijd voorrang waardoor er een verschil kan zijn.

UW ELEKTRICITEITSAANSLUITING
Ik heb zonnepanelen
De woning staat leeg, er is minimaal verbruik.
HUIDIGE ELEKTRICITEITSAANSLUITING
OVERNAMEGEGEVENS

Betaalgegevens

4/5
wijzig
FACTURATIE

Ecopower verstuurt alle facturen in pdf-vorm naar het e-mailadres dat u opgaf bij uw contactgegevens. Dat spaart tijd, geld én papier uit. U vindt ze ook terug in MijnEcopower. U kunt ze altijd zelf afdrukken als dat echt nodig is.

Ik krijg mijn facturen toch graag met de post.
Ik krijg mijn facturen graag op een ander e-mailadres dan het e-mailadres dat ik voor communicatie gebruik.

Prijs

5/5
UW VERBRUIKSADRES LIGT IN HET NETGEBIED
PRIJS PER kWh IN EURO
U kunt uw jaarfactuur simuleren en opzoeken in welk netgebied u woont via onze prijsberekenaar.

Prijzen per kWh vanaf 1 januari 2020, opgedeeld per netgebied, inclusief 21% btw, distributiekosten en heffingen. Prijzen zijn hetzelfde voor elk type telwerk (dag, nacht, exclusief nacht). U betaalt geen abonnementskosten bij Ecopower. Enkel het prosumententarief (voor mensen met zonnepanelen) en de Bijdrage Energiefonds worden apart doorgerekend. Vanaf 1 januari 2021 gelden andere prijzen. Details en meer info op onze pagina ‘Prijs’.

Netgebied
Prijs per kWh in euro (vanaf 1/1/2020)
Prijs per kWh in euro (vanaf 1/1/2021 en onder voorbehoud van wijzigingen van de heffingen en transport- en distributiekosten)
Fluvius - Sibelgas
0,2865
0,2776
Fluvius - PBE
0,2716
0,2627
Fluvius - Iverlek
0,2675
0,2586
Fluvius - Iveka
0,2615
0,2526
Fluvius - Iveg
0,2589
0,2500
Fluvius - Intergem
0,2426
0,2337
Fluvius - Limburg
0,2478
0,2389
Fluvius - West
0,2449
0,2360
Fluvius - Imewo
0,2645
0,2556
Fluvius - Imea
0,2572
0,2483
Fluvius - Gaselwest
0,2980
0,2891