Ecopower Energiecafé - Deinze


Info

Ecopower komt weer naar u toe dit najaar met zes Energiecafés. Kom luisteren, leer bij en ga mee in debat zodat wij ook van u kunnen leren.

Buurtcentrum De Rekkelinge, Desiré Delcroixstraat 1A. | Bereken hier uw route met het openbaar vervoer, de fiets of de auto.
26 oktober 2018 (19.00 - 22.00 uur)

Ecopower komt weer naar u toe dit najaar. Naar goede gewoonte organiseren we verschillende Energiecafés voor coöperanten én niet-coöperanten. We snijden twee actuele thema’s aan en gaan in dialoog. Deze ontmoetingen zijn voor Ecopower als burgercoöperatie een belangrijke aanvulling op de input en feedback die we jaarlijks krijgen tijdens de algemene vergadering.

Thema 1: van gas los?

Nederland wil van het gas af en stopt tegen 2025 de gaslevering aan België. Wat betekent dit voor een Vlaams huishouden? Waarom promoot Vlaanderen naast energiebesparing (isoleren-isoleren-isoleren) ook groene warmte via warmtepompen, pelletketels en warmtenetten? Wat is de verwarming van de toekomst en welke technologie is het meest geschikt voor uw woning?

Thema 2: energietransitie en de elektriciteitsmarkt - wat komt er op u af en wat kunt u zelf doen?

Heel wat mensen investeren in zonnepanelen. Is dat ook voor u interessant? Wat is het effect van de digitale meter – ook wel slimme meter genoemd? Gaan we straks thuis batterijen plaatsen? Er is ook sprake van een heel nieuwe manier om uw elektriciteitsfactuur te berekenen: het capaciteitstarief. Wat kan het effect daarvan zijn? We kijken naar wat er op ons af komt en gaan net dat stapje verder dan wat er in de krant staat.

Het Energiecafé start om 19.00 uur en eindigt rond 22.00 uur. Na elk thema is er ruimte voor dialoog. We maken ook tijd om na te praten en samen een glas te drinken.

Hebt u een specifieke vraag voor een bepaald Energiecafé? Laat het ons op voorhand weten op energiecafe@ecopower.be.

Terug naar overzicht