Onze fabriek


Ecopower investeert in hernieuwbare energie. Dat is ons DNA. Met zonnepanelen, windturbines en kleine waterkrachtcentrales wekken we 100% hernieuwbare elektriciteit op die we leveren aan onze coöperanten. Maar wist u dat meer dan de helft van het huishoudelijk energiegebruik naar verwarming gaat?

Daarom besloot Ecopower na grondig overleg met de milieu- en de noord-zuidbeweging, om te starten met de productie van ecologisch verantwoorde houtpellets; een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen zoals aardgas of aardolie.

Om duurzaamheid, transparantie en kwaliteit te garanderen was het logisch voor Ecopower om een eigen fabriek te bouwen. Zo hebben we de volledige controle, vanaf de keuze van de grondstof tot de verpakking.

De fabriek werd gebouwd in 2014 en de productie startte in september van dat jaar. Onderstaand filmpje neemt u mee doorheen het productieproces.

Bezoek de fabriek

U wilt ook eens echt door de fabriek lopen? Dat kan, Ecopower organiseert regelmatig bezoeken. Omwille van veiligheid en efficiëntie is zo’n bezoek altijd voor kleine groepen tot 35 deelnemers.

In onze Ecopower-kalender vindt u de geplande bezoeken en kunt u zich inschrijven. Laat uw gegevens achter, wij nemen contact met u op.

Geen geplande bezoeken in de kalender? Alle geplande bezoeken volzet? Geen datum die u past? U hebt interesse in een bezoek met uw school, werk of vereniging? Contacteer ons, we bekijken graag voor u de mogelijkheden.

Bestel nu »
Bel ons: 03 287 37 79
Mail ons: info@ecopower.be