Kwaliteit


Een verantwoorde brandstof

We willen een brandstof met een hoog rendement en een lage uitstoot van schadelijke stoffen. We willen een brandstof die ons huis verwarmt op maat, zonder veel tijdverlies of moeite.

Alleen duurzaam geproduceerde pellets van uitmuntende kwaliteit voldoen aan deze eisen. Deze kwaliteit wordt gegarandeerd door het kwaliteitslabel ENplus. Wat is er belangrijk bij de kwaliteitscontrole?

  • Afmetingen en stortgewicht
  • Vochtgehalte
  • Warmte-inhoud of verbrandingswaarde
  • Stofgehalte en hardheid
  • Asgehalte
  • Gehalte aan bepaalde stoffen

Externe controle

Producenten

Ecopower krijgt jaarlijks controle van een erkend onafhankelijk bureau. Het bureau neemt tijdens een audit de fabriek, het productieproces en heteindproduct onder de loep. Willekeurige stalen worden geanalyseerd door een erkend laboratorium.

Pas na deze grondige kwaliteitsanalyse mag een pelletsproducent het label ENplus gebruiken. Als producent heeft Ecopower sinds juli 2015 het certificaat ENplus A1 voor huishoudelijke verwarmingsinstallaties, ons identificatienummer als producent is BE 005.Handelaars

Ook verkopers van ENplus-pellets moeten gecertificeerd zijn, tenzij ze pellets in zak aankopen en weer verkopen zoals bijvoorbeeld de handelaren die Ecopower-pellets verdelen. Wie zelf pellets in zakken stopt of pellets in bulk verkoopt, moet zich wel laten certificeren. Zo is de kwaliteit van de pellets gegarandeerd van in de fabriek tot in uw kachel of ketel.

Sinds juli 2015 heeft Ecopower als handelaar het kwaliteitslabel ENplus A1 voor huishoudelijke verwarmingsinstallaties, ons identificatienummer is BE 307.


Bestel nu »
Bel ons: 03 287 37 79
Mail ons: info@ecopower.be