Houtpellets, groene warmte
van Ecopower

Uw huis verwarmen? Pellets zijn een hernieuwbare brandstof met een hoog rendement en een lage uitstoot, geschikt voor pelletkachels en -ketels. Lokale, duurzaam geproduceerde houtpellets zijn een slim alternatief voor stookolie of brandhout.

Lokale pellets met ENplus A1-label

Uw huis duurzaam verwarmen? Pelletkachels en pelletketels zijn een goede keuze voor kleinschalige verwarming van gebouwen én sanitair warm water. Ook wel bestempeld als ‘huishoudelijk gebruik’. Onze lokale naaldhoutpellets met het onafhankelijke kwaliteitslabel ENplus A1 zijn een slim en verantwoord alternatief voor stookolie of brandhout. Wel duurzaam, niet duur. Het ENplus A1-label garandeert de strengste normen voor kwaliteit, stofgehalte, calorische waarden, asgehalte en herkomst van de grondstoffen

Benieuwd naar de voordelen van Ecopower-pellets?
Bekijk het filmpje.

Wilt u graag een bestelling plaatsen?

Dat kan in onze webshop of bij een handelaar in uw buurt. Ecopower-naaldhoutpellets zijn verkrijgbaar in België en Nederland.

Bezoek onze webshop Bekijk onze verkooppunten
cornerDubbel

Zijn pellets duurzaam?

Houtpellets van Ecopower zijn biomassa, ze worden gemaakt van zuiver naaldhout. Houtverbranding en het gebruik van biomassa voor energie zijn niet onbesproken. Ecopower is een oprecht ecologisch bedrijf met een duidelijke, onderbouwde visie over pellets: enkel voor kleinschalig, huishoudelijk gebruik, uitsluitend met lokale grondstoffen voor een lokale afzetmarkt en in geen geval voor verbranding in elektriciteitscentrales. De coöperatie legt zichzelf, bovenop de wettelijke normen, strenge duurzaamheidscriteria op. Onze naaldhoutpellets worden geproduceerd in korte keten in onze eigen fabriek in het Limburgse Ham, zo hebben we de controle van A tot Z over het productieproces en het eindproduct.

In het pelletdossier leest u meer over CO2, fijn stof, het kwaliteitslabel ENplus A1, de aard en herkomst van onze grondstoffen en nog veel meer.

Lees het pelletdossier

Heeft u nog geen pelletkachel?

Maar overweegt u de aankoop ervan? Er bestaat een ruim aanbod op de markt en er komen heel wat technische aspecten kijken bij het kiezen van een geschikte kachel. Verzamel voldoende informatie over het gebruik, het vermogen, de grootte van het reservoir, de installatie enz. voor u naar een verdeler stapt. Installeer de kachel nooit zelf en laat hem voor optimaal rendement en langere levensduur professioneel onderhouden.

cornerDubbel

En wat zijn briketten?

Het verschil met pellets? Briketten zijn geschikt voor elk toestel waarin u ook brandhout stookt. Deze toestellen zijn, in tegenstelling tot pelletkachels, niet geautomatiseerd. De milieu-impact van stoken met gewone kachels wordt bepaald door de stoker, het toestel én de brandstof.

cornerDubbel

Stoker & stooktoestel

Voor het stooktoestel geldt dat verouderde toestellen erg vervuilend zijn. Wie toch nog de keuze maakt voor een houtkachel doet er goed aan om een uiterst modern toestel te kiezen met een hoger rendement en een lagere uitstoot.

Ook de manier waarop u stookt is doorslaggevend. Lees daarom aandachtig deze stooktips en volg ze nauwkeurig!

Brandstof

Heeft u een kachel, stook dan briketten in plaats van brandhout. Het geoptimaliseerde vochtgehalte, de hoge energiewaarde en de strenge controle op chemische residuen garanderen de laagste milieu-impact. Briketten zijn voor Ecopower een zijproduct van de pelletlijn. Ze bevatten exact dezelfde grondstoffen en het productieproces loopt grotendeels gelijk. Enkel de eindafwerking verschilt inzake hardheid en formaat.