Onze fabriek

Ecopower investeert in hernieuwbare energie. Dat is ons DNA. Zo was het voor Ecopower ook logisch om een eigen pellet- en brikettenfabriek te bouwen in het Limburgse Ham. Zo hebben we de volledige controle, vanaf de keuze van de grondstof tot de verpakking.
cornerDubbel
cornerDubbel

Hernieuwbare, coöperatieve warmte

Met zonnepanelen, windturbines en kleine waterkrachtcentrales wekken we 100% hernieuwbare elektriciteit op die we leveren aan onze coöperanten. Maar wist u dat meer dan de helft van het huishoudelijk energiegebruik naar verwarming gaat?

Daarom besloot Ecopower na grondig overleg met de milieu- en de noord-zuidbeweging, om te starten met de productie van ecologisch verantwoorde houtpellets; een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen zoals aardgas of aardolie. Om duurzaamheid, transparantie en kwaliteit te garanderen was het logisch voor Ecopower om hiervoor een eigen fabriek te bouwen. Zo hebben we de volledige controle, vanaf de keuze van de grondstof tot de verpakking.

Heeft u vragen over pellets en duurzaamheid? Bekijk ons pelletdossier.
Meer informatie over de fabriek vindt u in de projectfiche.

De fabriek werd gebouwd in 2014 in het Limburgse Ham en de productie startte in september van dat jaar. Het filmpje hiernaast neemt u mee doorheen het productieproces.

Speel video af