Houtbriketten, groene warmte
van Ecopower

Briketten zijn een duurzaam, kwalitatief en comfortabel alternatief voor brandhout. De lokale houtbriketten van Ecopower, geproduceerd in onze coöperatieve fabriek in Ham, garanderen een hoog rendement en een lage uitstoot.

Lokale briketten met ENplus A1-label

U heeft een houtkachel of open haard? U gebruikt nog brandhout als hoofd- of bijverwarming in uw woning? Schakel dan over op briketten van Ecopower met onafhankelijk ENplus A1-kwaliteitslabel. Deze genormeerde en geoptimaliseerde brandstof biedt een comfortabel en milieuvriendelijk alternatief voor brandhout. Wel duurzaam, niet duur. Het ENplus A1-label garandeert de strengste normen voor kwaliteit, stofgehalte, calorische waarden, asgehalte en herkomst van de grondstoffen.

Benieuwd naar de voordelen van Ecopower-briketten?
Bekijk het filmpje.

Wilt u graag een bestelling plaatsen?

Dat kan in onze webshop of bij een handelaar in uw buurt.

Bezoek onze webshop Bekijk onze verkooppunten
cornerDubbel

Zijn briketten duurzaam?

Houtbriketten van Ecopower zijn biomassa en worden gemaakt van zuiver naaldhout. Houtverbranding en het gebruik van biomassa voor energie zijn niet onbesproken. Ecopower is een oprecht ecologisch bedrijf met een duidelijke, onderbouwde visie. De coöperatie legt zichzelf, bovenop de wettelijke normen, strenge duurzaamheidscriteria op. Onze briketten worden geproduceerd in korte keten in onze eigen fabriek in het Limburgse Ham, zo hebben we de controle van A tot Z over het productieproces en het eindproduct.

cornerDubbel

Belangrijk voor iedereen met een houtkachel

De milieu-impact gewone kachels wordt bepaald door stoker, toestel én brandstof. Stook verantwoord!

Stoker & stooktoestel

Voor het stooktoestel geldt dat verouderde toestellen erg vervuilend zijn. Wie toch nog de keuze maakt voor een houtkachel doet er goed aan om een uiterst modern toestel te kiezen met een hoger rendement en een lagere uitstoot. Ook de manier waarop u stookt is doorslaggevend. Lees daarom aandachtig deze stooktips en volg ze nauwkeurig.

Brandstof

Heeft u een kachel of open haard, stook dan briketten in plaats van brandhout. Het geoptimaliseerde vochtgehalte, de hoge energiewaarde en de strenge controle op chemische residuen garanderen de laagste milieu-impact. Kies steevast voor lokaal geproduceerde briketten. Transport uit verre landen veroorzaakt nodeloos veel CO2-uitstoot.

cornerDubbel
cornerDubbel

En wat zijn pellets?

Het verschil met houtbriketten? Houtpellets zijn gemaakt om te verbranden in speciale pelletkachels en pelletketels, terwijl briketten geschikt zijn voor elk toestel waarin u ook brandhout stookt. Dankzij de combinatie van de geoptimaliseerde brandstof en het geautomatiseerde toestel is stoken met houtpellets de best mogelijke houtverbranding. Lees meer op onze pagina over houtpellets.