Onze aanpak


Lokale groene elektriciteit voor en door burgers


Ecopower levert enkel elektriciteit aan zijn coöperanten. Al onze coöperanten zijn mede-eigenaar van de productie-installaties waarvan ze elektriciteit afnemen.  Nog geen aandeel? Alle info vindt u hier.

De elektriciteit van Ecopower is oprecht groen, net zoals ons investeringsbeleid.

Geen kernenergie, fossiele brandstoffen of buitenlandse certificaten van oorsprong, wel elektriciteit geoogst uit Belgische zon, wind en waterkracht. We werken lokaal en democratischMeer uitleg vindt u hier.

Ecopower krijgt in het Greenpeace-klassement 2018 dan ook de maximumscore van 20/20. De volledige analyse van Greenpeace leest u hier.


Eenvoudige factuur


  • U betaalt in elk netgebied een vaste prijs per kWh. Distributie, btw en andere heffingen inbegrepen.
  • Er zijn geen abonnementskosten of vaste kosten voor bijvoorbeeld de huur van de meter.
  • Elke energiebesparing wordt meteen beloond: hoe minder u verbruikt, hoe minder u betaalt.
  • Bereken in onze prijssimulator hoeveel u precies betaalt bij Ecopower.
  • Er is geen verschil tussen dag- en nachttarief.

Ecopower is vandaag de enige leverancier die zo te werk gaat en energiebesparing aanmoedigt via de factuur. Bereken hier hoeveel u betaalt op basis van uw jaarlijks verbruik.

Alle kosten zijn dus inbegrepen in onze prijs per kWh, met uitzondering van de Bijdrage Energiefonds en het prosumententarief. Deze tarieven zijn dezelfde bij elke leverancier en worden geïnd via uw elektriciteitsfactuur. Ecopower stort ze integraal door aan de Vlaamse overheid en aan de netbeheerders.


Heldere communicatie en een klantendienst op mensenmaat

Belt of mailt u? Dan bereikt u meteen een Ecopower-medewerker. Geen wachtmuziek, geen cijfermenu. Onze klantendienst helpt u graag verder met al uw vragen. Onze contactgegevens vindt u hier.

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Op maandagochtend tussen 11.00 en 13.00 uur niet, dan werkt de klantendienst in alle rust aan kwaliteitsverbetering. Ook dat is werk op mensenmaat.

Bent u al klant? Regel online uw verhuizing of geef wijzigingen van uw gegevens door.

U kunt zich hier inschrijven op onze nieuwsbrieven. Als burgercoöperatie hecht Ecopower veel belang aan transparantie en informatie. We houden u dan ook graag op de hoogte van het laatste nieuws over Ecopower en van de ontwikkelingen op de elektriciteitsmarkt, in de energietransitie en in de coöperatieve beweging.

Word klant »
Bel ons: 03 287 37 79
Mail ons: info@ecopower.be