Onze aanpak


Groene elektriciteit van eigen bodem met de beste dienstverlening

Uw eigen elektriciteit uit wind, zon en water

Een eenvoudige factuur die energiebesparing beloont

Op mensenmaat in communicatie en klantendienst


Uw eigen elektriciteit

Ecopower levert enkel elektriciteit aan zijn coöperanten. Nog geen aandeel? Alle info vindt u hier.

Als coöperant kunt u klant worden. U bent dan mede-eigenaar van de productie-installaties waarvan u elektriciteit afneemt. Zo neemt u het heft in eigen handen en steunt u via uw elektriciteitsfactuur de transitie naar een 100% hernieuwbaar model.

Meer weten over energiecoöperaties en het aandeel van burgers in de energietransitie? Bekijk deze filmpjes van Greenpeace (NL) en REScoop.eu (ENG).


Eenvoudige factuur

  • U betaalt een vaste prijs per kWh. Distributie, btw en andere heffingen inbegrepen.
  • Er zijn geen abonnementskosten of vaste kosten voor bijvoorbeeld de huur van de meter. Hierdoor wordt elke energiebesparing meteen beloond: hoe minder u verbruikt, hoe minder u betaalt.
  • Ecopower hanteert een verschillende prijs per netgebied. Hiernaast ziet u de prijzen per kWh vanaf 1 januari 2017. Meer informatie over het prijssysteem vindt u hier.
  • Bereken in onze prijssimulator hoeveel u precies betaalt bij Ecopower op basis van uw jaarverbruik en uw netgebied.
  • Er is geen verschil tussen dag- en nachttarief.

Ecopower is vandaag de enige leverancier die zo te werk gaat en energiebesparing aanmoedigt via de factuur. Bereken hier hoeveel u betaalt op basis van uw jaarlijks verbruik.

Alle kosten zijn dus inbegrepen in onze prijs per kWh, met uitzondering van de Bijdrage Energiefonds en het prosumententarief. Deze tarieven zijn dezelfde bij elke leverancier en worden geïnd via uw elektriciteitsfactuur, maar Ecopower stort ze integraal door aan de Vlaamse overheid en aan de netbeheerders.


Op mensenmaat

Belt of mailt u? Dan bereikt u meteen een Ecopower-medewerker. Geen wachtmuziek, geen cijfermenu. Onze klantendienst helpt u graag verder met al uw vragen.

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Op maandagochtend tussen 11.00 en 13.00 uur niet, dan werkt de klantendienst in alle rust aan kwaliteitsverbetering. Ook dat is werk op mensenmaat.

Bent u al klant? Regel online uw verhuizing of geef wijzigingen van uw gegevens door.

Word klant »
Bel ons: 03 287 37 79
Mail ons: info@ecopower.be