Briketten: groene warmte van Ecopower


U heeft een houtkachel of open haard? U gebruikt nog brandhout als hoofd- of bijverwarming in uw woning? Schakel dan over op briketten van Ecopower met ENplus A1-kwaliteitslabel. Deze genormeerde en geoptimaliseerde brandstof biedt een comfortabel en milieuvriendelijk alternatief voor brandhout. Wel duurzaam, niet duur.

Maak kennis met de voordelen van Ecopower-briketten in dit filmpje.

Waar koopt u Ecopower-briketten?

Waarom kiezen voor houtbriketten in plaats van brandhout?

Houtbriketten van Ecopower zijn geoptimaliseerd, genormeerd én gecontroleerd. Als enige merk in België hebben onze briketten het internationale kwaliteitslabel ENplus A1. Ze bieden, in tegenstelling tot brandhout, een constante energiewaarde en kwaliteit en een ideaal vochtgehalte. Daardoor produceren ze aanzienlijk minder asse en komen er bij de verbranding minder fijn stof en schadelijke stoffen vrij.

Een houtbriket bevat tot vier keer meer warmte dan een stuk brandhout van dezelfde grootte.

In dit filmpje zetten we alle voordelen voor u op een rijtje.

Zijn houtbriketten duurzaam en wat is het verschil met pellets?

Houtbriketten zijn biomassa en worden gemaakt van hout. Niet onbesproken dus. In ons dossier houtbriketten - een goede keuze, leest u alles over duurzaamheid, CO2, fijn stof, het kwaliteitslabel ENplus A1, de aard en herkomst van onze grondstoffen en nog veel meer.

Wat de duurzaamheid van houtbriketten betreft moeten er naast de brandstof nog twee zaken in acht genomen worden: het stooktoestel en de stoker.

Het grote verschil met pellets is namelijk dat briketten zijn geschikt voor elk toestel waarin u ook brandhout stookt. Deze toestellen zijn, in tegenstelling tot pelletkachels, niet geautomatiseerd. De stoker en het toestel hebben dus een grote verantwoordelijkheid inzake milieu-impact.

Voor de rol van de stoker: lees deze stooktips en volg ze nauwkeurig!

Voor het stooktoestel geldt dat verouderde toestellen erg vervuilend zijn. Wie toch nog de keuze maakt voor een houtkachel doet er goed aan om een uiterst modern toestel te kiezen met een hoger rendement en een lagere uitstoot.

Briketten zijn voor Ecopower een zijproduct van de pelletlijn. Ze bevatten exacte dezelfde grondstoffen en het productieproces loopt grotendeels gelijk. Enkel de eindafwerking verschilt, voornamelijk inzake hardheid en formaat.

Pour obtenir des informations en français sur les briquettes de bois d'Ecopower, cliquez ici.

Bestel nu »
Bel ons: 03 287 37 79
Mail ons: info@ecopower.be