Algemene vergadering 2024

en infosessies vooraf
cornerDubbel
cornerDubbel
cornerDubbel

1. Algemene vergadering

De editie 2024 over het boekjaar 2023 vindt plaats op zaterdag 27 april 2024 in het provinciehuis, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen. Deze prachtige locatie ligt op zo'n 11 minuten met het openbaar vervoer vanaf Antwerpen Centraal en 25 minuten wandelen vanaf Antwerpen-Berchem station.


Agenda algemene vergadering

 1. Welkom & agenda
 2. Stemming agenda
 3. Jaarverslag en financiën 2023
 4. Vraag & antwoord
 5. Stemming 1: jaarrekening
 6. Stemming 2: bestemming van het resultaat
 7. Stemming 3: kwijting van het bestuursorgaan en commissaris
 8. Vraag en antwoord
  Informatief: blik op de toekomst


  Inschrijvingen (live)

  Fijn dat u erbij bent voor de algemene vergadering en de receptie.

  --> Bent u erbij in Antwerpen op 27 april? Schrijf in via deze link.

  Bij inschrijving maakt u ook een keuze voor het optionele, aanvullende programma: een extra infosessie over Ecopower, een infomoment over het duurzame karakter van het provinciehuis door de gedeputeerde en een rondleiding door de Antwerpse stadsgidsen in het provinciehuis.

  Inschrijvingen (digitaal)

  U kunt de algemene vergadering ook online volgen. Ook dan moet u inschrijven via de website zodat we u op voorhand de link bezorgen. Na inschrijving krijgt u een e-mail met uw persoonlijke link om deel te nemen. U krijgt de dag voor de algemene vergadering nog een e-mail met een herinnering. Deze e-mails zijn afkomstig van noreply@webinargeek.com. Niet gekregen? Kijk zeker even bij uw SPAM.

  --> Volgt u de algemene vergadering online? Schrijf in via deze link.

  U moet uw Ecopower-ID invullen bij uw inschrijving. Uw Ecopower-ID heeft zeven cijfers. Weet u uw Ecopower-ID niet? U vindt het op al uw facturen en in MijnEcopower. U kunt het ook hier opvragen met het e-mailadres dat we van u kennen.

  Vragen?

  We beantwoorden tijdens de algemene vergadering ook zo veel mogelijk vragen. U kunt uw vraag op voorhand doorgeven aan av@ecopower.be of via het inschrijvingsformulier (zowel als u live volgt als online). Heel wat vragen komen jaarlijks terug. We bundelden ze samen met het antwoord op deze webpagina.

  De tijd tijdens de algemene vergadering is beperkt. Op zoek naar meer uitgebreide info over de financiën, de projecten of de stroomlevering? Kom naar de digitale infosessies of bekijk de opnames (na 19 april).

  Stemmen

  We bieden dit jaar opnieuw verschillende mogelijkheden om te stemmen, zo kunnen ook de leden die niet aanwezig zijn hun stem uitbrengen. U kunt stemmen op drie manieren (digitaal op voorhand, digitaal live, ter plaatse live). Alle coöperanten krijgen de uitnodiging om te stemmen en meer uitleg een week voor de algemene vergadering. Het stemmen op voorhand loopt af op donderdag 25 april om 12.00 uur.

   OPGELET

   De e-mail met de uitnodiging om te stemmen wordt verstuurd op vrijdag 19 april. Bent u coöperant maar kreeg u geen e-mail? Laat het weten aan av@ecopower.be met vermelding van naam, achternaam en Ecopower-ID.

   2. Infosessies vooraf

   We organiseren weer infosessies vooraf: drie digitale over drie thema's en één algemene live voor de start van de algemene vergadering.


    1. Infosessie elektriciteitslevering (26 maart, 19.30 uur, online)

    Welke evoluties vonden er plaats op de elektriciteitsmarkt? En wat veranderde er voor de elektriciteitslevering bij Ecopower? Hoe en waarom maken we de keuzes die we maken? Wie meer wil weten over de werking van Ecopower als elektriciteitsleverancier is van harte welkom.


    2. Infosessie projectontwikkeling (28 maart, 19.30 uur, online)

    Hoe staat het met de investeringsprojecten van Ecopower? Welke realisaties waren er in 2023? En wat brengt de toekomst? Wie meer wil weten en vragen heeft over de projectwerking van Ecopower is hier aan het juiste adres. In deze sessie komt ook de pelletfabriek ruimer aan bod.


    3. Infosessie financiën (15 april, 19.30 uur, online)

    Hoe leest u de jaarcijfers van Ecopower? Hoe gaat het financieel met Ecopower? Hoe zien de balans en een jaarrekening er precies uit? In deze sessie gaan we er dieper op in en maken we ruim tijd voor vragen. Tijdens de algemene vergadering worden de cijfers uiteraard ook kort toegelicht. 


    4. Infosessie voor de algemene vergadering (27 april, 9.45 uur, alleen live)

    Wie graag voor de start van de algemene vergadering nog in gesprek wilt gaan is welkom op dit extra infomoment om 9.45 uur. Vergeet niet om deze optie aan te duiden op bij inschrijving.


     Vragen?

     We beantwoorden tijdens de infosessies zo veel mogelijk vragen. U stelt uw vraag liefst op voorhand via het inschrijvingsformulier. Heel wat vragen komen jaarlijks terug. We bundelden ze samen met het antwoord op deze webpagina. In de aanloop naar de algemene vergadering worden er vragen toegevoegd en actualiseren we de antwoorden. Ga daar - en op de algemene pagina 'veelgestelde vragen' - zeker eens kijken, misschien staat het antwoord op uw vraag er al bij.