Ecopower komt weer naar u toe dit najaar. Naar goede gewoonte organiseren we verschillende Energiecafés voor coöperanten én niet-coöperanten. Voor het eerst vindt er ook een online versie plaats die u via streaming van thuis uit kunt volgen. We snijden twee actuele thema’s aan en gaan in dialoog. Deze ontmoetingen zijn voor Ecopower als burgercoöperatie een belangrijke aanvulling op de input en feedback die we jaarlijks krijgen tijdens de algemene vergadering.

Thema 1: van gas los?

Nederland wil van het gas af en stopt tegen 2025 de gaslevering aan België. Wat betekent dit voor een Vlaams huishouden? Waarom promoot Vlaanderen naast energiebesparing (isoleren-isoleren-isoleren) ook groene warmte via warmtepompen, pelletketels en warmtenetten? Wat is de verwarming van de toekomst en welke technologie is het meest geschikt voor uw woning?

Thema 2: energietransitie en de elektriciteitsmarkt - wat komt er op u af en wat kunt u zelf doen?

Heel wat mensen investeren in zonnepanelen. Is dat ook voor u interessant? Wat is het effect van de digitale meter – ook wel slimme meter genoemd? Gaan we straks thuis batterijen plaatsen? Er is ook sprake van een heel nieuwe manier om uw elektriciteitsfactuur te berekenen: het capaciteitstarief. Wat kan het effect daarvan zijn? We kijken naar wat er op ons af komt en gaan net dat stapje verder dan wat er in de krant staat.

  1. Woensdag 17 oktober, Torhout - Congreszaal van cc De Brouckere, Aartrijkestraat 6
  2. Donderdag 18 oktober, Mechelen - Cafetaria Speelgoedmuseum, Nekkerspoelstraat 21.
  3. Maandag 22 oktober, Heusden-Zolder - Het Muzecafé van cc De Muze, Dekenstraat 40.
  4. Woensdag 24 oktober, Hoegaarden - Jeugdhuis ‘t Paenhuys, Stoopkensstraat 82/B.
  5. Vrijdag 26 oktober, Deinze - Buurtcentrum De Rekkelinge, Desiré Delcroixstraat 1A.
  6. Dinsdag 6 november, bij u thuis! - enkel na inschrijving - aanvang 20.00 uur. Het allereerste online Energiecafé. Opgelet: start om 20.00 uur. U krijgt de nodige informatie per e-mail nadat u zich inschrijft via www.ecopower.be/kalender.

De vijf Energiecafés op locatie starten telkens om 19.00 uur en eindigen rond 22.00 uur. Na elk thema is er ruimte voor dialoog. We maken ook tijd om na te praten en samen een glas te drinken.

Alle Energiecafés staan ook in de online kalender.

Hebt u een specifieke vraag voor een bepaald Energiecafé? Laat het ons op voorhand weten op energiecafe@ecopower.be.