Ecopower Energiecafé - online


Info

Ecopower komt weer naar u toe dit najaar met zes Energiecafés. Voor het eerst is er een online sessie.

Bij u thuis! | Bereken hier uw route met het openbaar vervoer, de fiets of de auto.
06 november 2018 20.00 - 22.00 uur

INSCHRIJVEN IS NIET MEER NODIG, MAAR U KUNT WEL NOG DEELNEMEN. ONDERAAN DE TEKST VINDT U DE NODIGE INSTRUCTIES

Ecopower komt weer naar u toe dit najaar. Naar goede gewoonte organiseren we verschillende Energiecafés voor coöperanten én niet-coöperanten. Voor het eerst staat er een digitaal Energiacafé op de planning. We snijden twee actuele thema’s aan en gaan in dialoog. Deze ontmoetingen zijn voor Ecopower als burgercoöperatie een belangrijke aanvulling op de input en feedback die we jaarlijks krijgen tijdens de algemene vergadering.

Thema 1: van gas los?

Nederland wil van het gas af en stopt tegen 2025 de gaslevering aan België. Wat betekent dit voor een Vlaams huishouden? Waarom promoot Vlaanderen naast energiebesparing (isoleren-isoleren-isoleren) ook groene warmte via warmtepompen, pelletketels en warmtenetten? Wat is de verwarming van de toekomst en welke technologie is het meest geschikt voor uw woning?

Thema 2: energietransitie en de elektriciteitsmarkt - wat komt er op u af en wat kunt u zelf doen?

Heel wat mensen investeren in zonnepanelen. Is dat ook voor u interessant? Wat is het effect van de digitale meter – ook wel slimme meter genoemd? Gaan we straks thuis batterijen plaatsen? Er is ook sprake van een heel nieuwe manier om uw elektriciteitsfactuur te berekenen: het capaciteitstarief. Wat kan het effect daarvan zijn? We kijken naar wat er op ons af komt en gaan net dat stapje verder dan wat er in de krant staat.

Het Energiecafé start om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur. Na elk thema is er ruimte voor dialoog.

Hebt u een specifieke vraag voor een bepaald Energiecafé? Laat het ons op voorhand weten op energiecafe@ecopower.be.

INSTRUCTIES OM DEEL TE NEMEN

We werken via het programma Zoom. Volg voor de setup onderstaande stappen. We vragen u vriendelijk om uiterlijk om vijf voor acht klaar te zijn met de login, zo kunnen we om 20.00 uur stipt starten en mist u niks.

  1. Surf naar https://zoom.us/join
  2. Vul het meeting ID in: 357 589 114
  3. Klik op ‘Join’. In sommige browsers begint vanzelf het Zoom-programma te downloaden. Dat is niet nodig, u mag de download annuleren. Klik in de plaats in het open browservenster op ‘join from your browser’ (zie onderstaand screenshot in het geel).
  4. Vul uw naam in (of een pseudoniem als u liever anoniem deelneemt)
  5. Klik op ‘Join’
  6. Even geduld tot u wordt toegevoegd aan de meeting
  7. Soms wordt de audio automatisch verbonden, soms niet. Als u de vraag krijgt, klik dan op ‘Join Audio by Computer’. Anders kunt u ons niet horen via uw computer.

Om het overzicht goed te bewaren ondanks het grote aantal deelnemers, kunt u enkel vragen stellen via de chat. We kunnen niet beloven dat alles aan bod komt, maar proberen zo veel mogelijk relevante vragen te bundelen en te beantwoorden.

Terug naar overzicht