Ecopower biedt EnergieID Premium aan aan klanten: Terugblik op de eerste 6 maand na lancering

Sinds november 2023 kunnen Ecopower-klanten gebruik maken van de uitgebreide mogelijkheden van EnergieID Premium. We gaven de deelnemers van de Energiecafés in het najaar van 2023 een eerste sneak-preview (bekijk hier de opname) en maakten het aanbod in november breed bekend via de Ecopower nieuwsbrief. 

Sindsdien hebben bijna 4500 Ecopower-klanten een persoonlijk dossier aangemaakt of een bestaand dossier overgezet naar de Premium-versie. Zij maken nu gebruik van het aangepaste Ecopower-dashboard en hebben toegang tot meer gedetailleerde informatie zoals hun maandelijkse piekverbruik (capaciteitsanalyse), hun zelfverbruik en hun verbruik op kwartierbasis.

Eerste challenge met succes afgerond: 400 deelnemers verbruiken 10% minder elektriciteit

Bij de opstart van het aanbod lanceerden we ook een challenge: #samenvoorminder #meervooriedereen. Het doel was om het elektriciteitsverbruik van de deelnemers met 10% te verminderen en zo drie vliegen met één klap te slaan: de elektriciteitsfactuur verlagen, ruimte creëren voor nieuwe Ecopower-klanten en de energietransitie vooruithelpen.

Via de berichtenfunctie van EnergieID Premium stuurde Ecopower tijdens de looptijd van de challenge informatie en updates naar de deelnemers en ook - niet onbelangrijk - aanmoedigingen en besparingstips om de inspanning vol te houden.   

400 Ecopower-klanten gingen de uitdaging aan en maakten 6 maanden lang werk van kleine en grote acties: van investeringen in zuinigere huishoudtoestellen en zonnepanelen tot gedragswijzigingen in het gebruik van elektriciteit thuis. Een aantal deelnemers zette zelfs de grote stap naar fossielvrij verwarmen via een warmtepomp - zeer goed voor het gasverbruik dat naar 0 gaat, maar uiteraard wel een verhoging van de elektriciteitsafname. 

Als we deze (kleine) groep die koos voor elektrificatie van verwarming of vervoer weglaten, zien we dat de andere deelnemers samen het doel van 10% besparing bereikt hebben. Fantastisch goed gedaan en hartelijk bedankt voor jullie inzet! Dankzij deze besparing kunnen we 40 nieuwe klanten toelaten zonder dat er ook maar één zonnepaneel bijkomt. Deze eerste challenge is nu afgelopen. U blijft op de hoogte van volgende challenges via onze nieuwsbrief

Ook aan de slag met EnergieID Premium?  Het kan nog steeds!

Bent u Ecopower-klant en wilt u ook gebruik maken van EnergieID Premium? Volg dan dit stappenplan.

U gebruikt EnergieID nog niet? Geen probleem, het stappenplan voorziet de aanmaak van een account.

Heeft u wél al een EnergieID-account? Prima, als u het stappenplan doorloopt wordt uw huidig account Premium en gekoppeld aan MijnEcopower.

We raden het van harte aan want zonder of met challenge, energie besparen loont altijd!