Energiecafés 2023

Op deze pagina leest u alle praktische info over de drie live edities en de twee webinars. We delen ook de link om in te schrijven en geven uitleg bij het programma.

Hoera, de jaarlijkse Energiecafés komen eraan! Dit jaar organiseren we twee avondedities en voor het eerst een gezinsdag zodat ook ouders kunnen deelnemen terwijl hun kroost (vanaf 6 jaar) creatief of technologisch aan de slag gaat met burgerenergie.

Het programma is voor de drie edities hetzelfde: u kunt kiezen tussen de infosessie of een van de twee workshops. Op de gezinsdag in Leuven voegen we hier twee kinderworkshops aan toe: eentje met creatieve en eentje met technologische insteek.

Na het inhoudelijke programma praten we gezellig bij met een glaasje en kunt u in gesprek gaan met de Ecopower-medewerkers en met elkaar.

cornerDubbel
cornerDubbel

Energiecafé

OPEK,
Leuven

Zondag 15 oktober
13.30 - 16.30 uur

Locatie

Voor het hele gezin, met workshops voor kinderen vanaf 6 jaar.

Energiecafé

uHasselt, Hasselt

Donderdag 19 oktober
19.00 - 22.00 uur

Locatie

Energiecafé

Howest, Kortrijk

Dinsdag 24 oktober
19.00 - 22.00 uur
Locatie

Online

Samen naar 10% minder verbruik met EnergieID

Dinsdag 7 november
19.30 - 20.30 uur

We serveren het materiaal uit de live workshop 1 ook in dit webinar zodat alle leden ermee aan de slag kunnen.

Online

Meer Ecopower-projecten in uw gemeente

Woensdag 15 november
19.30 - 20.30 uur

We serveren het materiaal uit de live workshop 2 ook in dit webinar zodat alle leden ermee aan de slag kunnen.

Infosessie met vraag & antwoord

Voor wie vooral graag komt luisteren. In deze sessie komen uiteenlopende actuele thema’s aan bod die we telkens fris en kort voorstellen in één tot vijf minuten. Daarna maken we ruimte voor gesprek en vragen.

Workshop 1: samen naar 10% minder verbruik met EnergieID

Wat als... we met alle Ecopower-leden 10% minder groene burgerstroom zouden verbruiken? Dan daalt uw factuur en maken we samen ruimte voor 5000 nieuwe klanten, zelfs zonder dat er nieuwe projecten bijkomen. Waar starten? Wie geeft u veilig inzicht in uw stroomverbruik? Hoe weet u of de geleverde inspanningen lonen? En hoe blijft u gemotiveerd?

In deze workshop komt u het te weten. Ook krijgt u een voorproefje van het splinternieuwe aanbod van EnergieID, de coöperatieve oplossing voor energiemonitoring op maat. Binnenkort biedt Ecopower de Premium-versie aan via MijnEcopower. Iedereen welkom, ook zonder voorkennis.

cornerDubbel

Workshop 2: meer Ecopower-projecten in uw gemeente

Wat kunt u doen voor meer Ecopower-projecten in uw gemeente? Wat doet uw gemeente nu al en wat nog niet? Hoe brengen we gemeenten in contact met Ecopower om samen projecten te realiseren? Wat is er nodig voor een coöperatief energieproject bij uw bedrijf of organisatie?

In deze workshop ligt de focus op beleid en collectieve actie. We laten onze coöperatie samen verder groeien en bloeien en realiseren zo veel mogelijk energie in burgerhanden. U gaat naar huis met concrete tools en actiepunten om zowel uw lokale overheid als bedrijven in uw gemeente aan te sporen om ook te kiezen voor burgerenergie.

cornerDubbel

Jeugdworkshops
(vanaf 6 jaar, alleen in Leuven)

Kinderen en jongeren dromen van een mooie toekomst op een gezonde planeet. Ze horen vaak dat het niet goed gaat met het klimaat en energie speelt daarin een grote rol. Ze willen oplossingen. En dat is nu net waar Ecopower aan werkt: eerlijke, duurzame, lokale energie. We nemen uw kroost mee op reis in de wondere wereld van burgerenergie en zijn erg benieuwd naar hun kijk op Ecopower. In twee workshops gaan we speels aan de slag met een creatieve of technologische insteek.

  • Escape room (in samenwerking met studentencoöperatie CORE)
  • Spelen met energie (in samenwerking met Experimentarium ULB)
  • Verbeeld en teken de toekomst
  • Knutsel zelf een windturbine
  • Maak een Ecopower-slogan of -reclamespot


    ­

Komt u naar een van de Energiecafés, live of online? Schrijf snel in!

Inschrijven