In oktober organiseren we onze jaarlijkse Energiecafés. Op het programma: informatie, participatie en interactie rond de toekomst van Ecopower. En gezellig napraten met Ecopower-medewerkers en andere coöperanten natuurlijk. Hier vindt u alle informatie over het programma en de inschrijvingen. Tot dan!

Vier Energiecafés over de toekomst van Ecopower

We duiken tijdens de Energiecafés samen in de toekomst van Ecopower. De zes krachtlijnen uit het STEP2030-traject (Strategische Toekomstoefening voor Ecopower 2030) dienen als kapstok. Het doel? Ideeën uitwisselen en in gesprek gaan over de weg die Ecopower inslaat. 

Gemist wat STEP2030 precies inhoudt en welke zes strategische krachtlijnen we uitwerkten voor de toekomst? Lees meer in PowerPost 64 (juni 2022).

De informele avond start met een warm welkom en een drankje. Het is een Energiecafé, gezelligheid troef dus. Tijdens deel een lichten we de krachtlijnen en het verloop van de avond toe. De alom gekende PowerPoint gooien we met een glimlach over boord. Daarna kiest u tussen drie sessies. Er zijn twee workshops voor wie graag actief meedoet. De beste ideeën integreren we in onze strategische actieplannen. Luistert u liever? Dan is de infosessie iets voor u.

Dit jaar vatten we post in Gent, Antwerpen (Berchem) en Leuven. Geen Energiecafé in uw buurt, weinig tijd of moeite om u te verplaatsen? Neem dan deel aan het online Energiecafé met aangepast programma. Inschrijven is verplicht en gebeurt via het platform Eventbrite. Opgelet, de plaatsen zijn beperkt. Kunt u niet meer komen? Bedankt om u uit te schrijven, zo maakt u iemand anders blij met uw plekje.

Data & inschrijvingen


Dinsdag 18 oktober | BROEI, Gent | Inschrijven

Vrijdag 21 oktober | De Nieuwe Vrede, Antwerpen-Berchem | Inschrijven

Dinsdag 25 oktober | HAL 5, Leuven |Inschrijven

Woensdag 26 oktober | Online bij u thuis |Inschrijven


Op de agenda


WORKSHOP 1: ECOPOWER, ENERGIELEVERANCIER VAN DE TOEKOMST

Hoe maken we van Ecopower een echte en hechte energiegemeenschap en dé energieleverancier van de toekomst? Er staat ons de komende jaren een sterke evolutie te wachten. Als coöperatieve organisatie geven we onze energiegemeenschap verder invulling door de leden op nieuwe manieren samen te brengen en zo mee de werking en impact van hun energiecoöperatie te versterken. Als leverancier spelen we in op de vele veranderingen in de markt en zorgen we dat iedereen flexibel op elk moment gebruik kan maken van burgerenergie. In deze workshop gaan we in gesprek over elkaars ideeën. Deze workshop past in krachtlijnen 3 en 4 van de Ecopower-strategie.

WORKSHOP 2: EEN SOCIAAL ECOPOWER MET MAATSCHAPPELIJKE IMPACT

Ecopower is veel meer dan een energieproducent en -leverancier. Als burgercoöperatie hebben we immers ook een maatschappelijke missie en verantwoordelijkheid. Hoe zorgen we mee voor een inclusieve, sociaal rechtvaardige transitie? Wat kunnen wij samen doen tegen energiearmoede? Hoe zorgen we dat iedereen zich welkom voelt bij en de weg vindt naar Ecopower? In deze workshop wisselen we ideeën uit die de sociale werking van onze coöperatie uitbouwen en versterken. Deze workshop past in krachtlijnen 4, 5 en 6 van de Ecopower-strategie.

INFOSESSIE: DE INDIVIDUELE ENERGIECOÖPERANT IN DE GLOBALE ENERGIETRANSITIE

Energie is meer dan elektriciteit alleen. Ook warmte en mobiliteit vormen een belangrijk stuk van de taart. Tijdens deze sessie vertrekken we van de individuele energiebehoeften van een gemiddelde coöperant en zoomen we uit naar het groter plaatje; hoe verbinden we onze individuele noden met de globale energietransitie? We bieden drie beknopte thematische toelichtingen met daarna ruimte voor vraag en antwoord. Deze sessie sluit aan bij krachtlijnen 1 en 2 van de Ecopower-strategie.

Online Energiecafé (26 oktober, 19.45 - 21.30 uur)

Tijdens het digitale Energiecafé overlopen we de strategische krachtlijnen die de toekomst van onze coöperatie richting geven. Daarna splitsen we op. Draagt u graag met ideeën bij aan de invulling van de Ecopower-krachtlijnen? Dan zijn de twee workshops (zie boven) iets voor u. Opgelet, plaatsen voor de workshops zijn beperkt. U kunt ook kiezen voor de informatieve sessie. Daarin verbinden we onze individuele energiebehoefte (elektriciteit, warmte én mobiliteit) met de globale energietransitie. Voor deze sessie zijn de plaatsen onbeperkt. Gezellig napraten doen we weer me z’n allen via het online platform Wonder.me.

Inschrijven voor het digitale Energiecafé kan hier.