Of het dan al wat kouder zal zijn na een uitzonderlijk hete zomer weten we niet, maar begin september is voor Ecopower de officiële start van het nieuwe stookseizoen. En dat brengt enkele nieuwigheden met zich mee.

Op 4 september wijzigt het prijssysteem bij Ecopower. Voor pellets en briketten op pallet is de levering niet langer inbegrepen in de prijs. De transportkosten verschillen voor Vlaanderen, Wallonië en Nederland.

Door het nieuwe systeem betalen niet-coöperanten in Vlaanderen en alle klanten in Nederland en Wallonië nu een tikje meer per thuis geleverde ton pellets op pallet.

Voor de briketten, die vanaf nu ook het internationale kwaliteitslabel ENplus A1 hebben, voeren we samen met het nieuwe prijssysteem ook een prijsstijging door.

Ook nieuw vanaf 4 september: optie snelle levering.

Alle details over de verschillende wijzigingen leest u verder in dit artikel.

*** OPGELET***
Naar aanleiding van het nieuwe prijssysteem zal de webshop tijdelijk off line zijn op maandag 3 september.

Levering niet langer inbegrepen

Ecopower levert ondertussen pellets en briketten in Vlaanderen, Nederland én Wallonië. De kostprijs om te leveren in de verschillende regio’s verschilt, waardoor de eenvormige all-in-prijs met levering inbegrepen niet langer houdbaar is. Voortaan worden de leveringskosten apart aangerekend. Btw blijft uiteraard inbegrepen in de prijs van de goederen.

De leveringskost verschilt voor de verschillende regio’s: Vlaanderen (€ 15 per pallet), Wallonië (€ 22 per pallet) en Nederland (€ 39 per pallet - uitgezonderd Waddeneilanden). Ondanks de hogere transportkosten bieden we toch heel interessante prijzen voor Nederlandse klanten, daar geldt namelijk een btw-tarief van 21% op pellets en briketten. In België is dat slechts 6%.

Dit nieuwe prijssysteem houdt een lichte prijsstijging in: coöperanten in Vlaanderen betalen nu € 270 in plaats van € 264 voor een thuis geleverd pallet. Voor niet-coöperanten stijgt de prijs van € 279 naar € 285 voor een pallet met levering in Vlaanderen.

Overzicht van de nieuwe prijzen en transportkosten voor een pallet pellets in €, inclusief btw:


1 pallet   2 palletten   3 palletten   vanaf 4 palletten   
Basisprijs 270265260255
Coöperantenprijs 255250245240
Prijs met partnerkorting 261256251246
Transportkosten
Vlaanderen15
Wallonië22
Nederland (uitg. Waddeneilanden)39


Prijsstijging en ENplus-certificering voor de Ecopower-briketten

Voor de briketten, die vanaf nu ook het onafhankelijke kwaliteitslabel ENplus A1 hebben, voeren we samen met het nieuwe prijssysteem ook een prijsstijging door. Niet omdat onze marge dan groter wordt, wel omdat we met enige trots kunnen aankondigen dat we als eerste Belgische bedrijf briketten produceren met het onafhankelijke kwaliteitscertificaat ENplus. Dat label gaat gepaard met periodieke, onafhankelijke labo-analyses die kwaliteit en duurzaamheid garanderen. De prijsstijging is ook nodig om de aankoop van lokale en kwalitatieve grondstoffen voor onze briketten te blijven garanderen. Meer over het ENplus label voor briketten leest u hier (ENG).

Overzicht van de nieuwe prijzen en transportkosten voor een ton briketten op pallet, in €, inclusief btw:


1 pallet   2 palletten   3 palletten   vanaf 4 palletten   
Basisprijs
280275270265
Coöperantenprijs
265260255250
Prijs met partnerkorting
271266261256
Transportkosten
Vlaanderen15
Wallonië22
Nederland (uitg. Waddeneilanden)39


Bulkleveringen 

Voor bulkleveringen wijzigt het systeem niet: de levering met onze Ecopower-bulkwagen blijft net zoals de btw inbegrepen in de prijs. Ook bieden we bulkleveringen nog steeds enkel in België aan. De prijs per ton stijgt een beetje.

Overzicht van de nieuwe prijzen vanaf 4 september 2018 voor pellets in bulk in €, inclusief btw en levering:


t.e.m. 2 ton   > 2 t.e.m. 3 ton      > 3 t.e.m. 4 ton   > 4 ton   
Basisprijs
289280275270
Coöperantenprijs
274265260255
Prijs met partnerkorting
280271266261

Voor bestellingen vanaf 8 ton maken we graag een offerte op maat voor u. Neem contact op met groenewarmte@ecopower.be.


Staffelkorting en partnerkortingen blijven bestaan

Partnerkortingen voor Gezinsbond (vanaf dit seizoen € 9 in plaats van € 15), KWB en EBEM blijven geldig. Nieuwe partner dit seizoen is OKRA, de grootste Vlaamse vereniging voor 55+.

Ook de staffelkorting voor wie meer dan één pallet tegelijk koopt, blijft geldig.


Nog een nieuwigheid: snelle leveringen

De leveringstermijn voor webshopbestellingen is uiterlijk 30 dagen na ontvangst van de betaling. Soms gaat het sneller, maar in de regel proberen we op basis van de binnengekomen bestellingen een geografisch optimale planning te maken. Zo beperken we het aantal kilometers en de CO2-uitstoot. Voor de meeste klanten is dit geen probleem.

Maar hebt u bijvoorbeeld net een nieuwe kachel gekocht? Of bent u uw slinkende voorraad uit het oog verloren? Zakken de temperaturen plots drastisch en was u niet voorbereid? Dan bieden we vanaf 4 september ook de optie ‘snelle levering’ aan. Voor een meerprijs van € 10 per pallet – ongeacht de regio – krijgt u de bestelling uiterlijk drie werkdagen na ontvangst van uw betaling thuis geleverd.

Voor bulkleveringen is geen snelle levering mogelijk.