De herfst komt eraan; het nieuwe stookseizoen start voor Ecopower begin september. Uiteraard betekent dat niet dat u meteen dat kachel moet aansteken, maar zorg wel dat u tijdig voorbereid bent. Is de schouw schoon? Heeft uw pelletkachel al jaarlijks onderhoud gehad? Heeft u nog een oud stooktoestel dat u kunt vervangen door een moderne kachel die aan de uitstootnormen voldoet? En natuurlijk: is uw voorraad pellets en briketten al aangevuld? Die zijn zoals altijd verkrijgbaar in onze webshop en bij de handelaars.

Nieuws uit onze pelletfabriek

NIEUWE ONTSCHORSER

De nieuwe ontschorser voor de pelletfabriek
De nieuwe ontschorser voor de pelletfabriek

In de pelletfabriek in Ham plaatsten we in augustus een nieuwe ontschorser. Met een ontschorser verwijderen we de schors van de boomstam. De boomstammen worden tussen rollen geklemd en door een rotor met zes armen en messen gedreven om de schors af te schrapen. We halen de schors weg omdat die zand kan bevatten, wat tot een verhoogd asgehalte kan leiden. Dat veroorzaakt op zijn beurt ‘slakken’, resten die blijven vasthangen in de pelletkachel. Ontschorsen is dus belangrijk voor kwaliteitsvolle pellets. Zo voldoen we bovendien aan de ENplus-norm voor asgehalte.

INTEGRATIE EN OPTIMALISATIE DANKZIJ SAP

Ecopower is gegroeid over de jaren heen. Er is een behoefte aan een betere en meer geïntegreerde software, ook in de fabriek. Het beste traject voor Ecopower bleek SAP, een oplossing die een brede waaier aan mogelijkheden biedt. Dit ICT-project zal in de fabriek zorgen voor efficiëntie en betere rapportering en opvolging. Begin augustus ging de eerste fase van start.

PRIJZEN EN LEVERINGEN

In juni wijzigden we een aantal zaken, we lijsten ze nog eens kort op. De prijs voor briketten in onze webshop steeg licht. Briketten vragen bij productie én bij opslag een complexere aanpak. Ook voor pellets in bulk voerden we een lichte prijswijziging door. We zorgden voor een kortere levertermijn van briketten en pellets in zakjes. We leveren pellets aan huis in heel België. Pellets in bulk en briketten leveren we alleen in Vlaanderen. Wie graag bij een lokale handelaar koopt, vindt alle verdelers op deze pagina.

Ecopower-briketten: kwaliteitsvol en duurzaam

Het ENplus-certificaat van onze briketten werd dit jaar vernieuwd tot 2023. Het ENplus-label geeft garantie op een stabiele, hoogwaardige brandstof voor uw houtkachel. Ecopower is nog steeds de enige brikettenproducent in België met dat kwaliteitslabel.