De pelletfabriek Ecopower heeft sinds 2014 een pelletfabriek in het Limburgse Ham. De fabriek heeft een moeilijk traject afgelegd, met betere en mindere jaren. De pelletmarkt is een onrustige markt gebleken waarin tal van externe factoren de kosten en de verkoop beïnvloeden. Ondanks een stijgende verkoop en groeiende productie blijven de financiële resultaten tegenvallen. Oorzaak zijn de sterk fluctuerende prijzen van grondstoffen en energie, waardoor de productiekosten vaak hoger zijn dan de verkoopprijs.

Sinds een jaar loopt er bij Ecopower een traject voor de pelletfabriek. Daaruit is alvast geconcludeerd dat de fabriek verder uitbaten zoals voorheen – al dan niet met een partner – geen optie is. Er liggen nog enkele concrete pistes op tafel, zoals een herbestemming of overname. Ondanks dit lopende proces werd intussen besloten om de productie stil te leggen, een onvermijdelijke keuze gezien de actuele economische situatie. Tot onze grote spijt gaat dit gepaard met het ontslag van zeven collega’s, zij krijgen de nodige begeleiding in de zoektocht naar een nieuwe job.

Er is nog voldoende stock om de Ecopower-pelletklanten en handelaars te blijven bevoorraden. De webshop is gewoon open voor bulk en palletgoed, alle bestellingen worden opgevolgd en geleverd zoals voorheen.