Ecopower produceert en levert Belgische burgerenergie en gaat samen met alle coöperanten voor een gezond klimaat en een eerlijke, democratische energiemarkt. De intussen meer dan 50 medewerkers zetten zich elke dag in voor de energietransitie en focussen daarbij niet enkel op het ecologische aspect. Door de coöperatieve manier van werken betrekken we zo veel mogelijk mensen bij het energieverhaal. Via Ecopower zijn meer dan 60.000 burgers mee eigenaar van 20 windturbines, drie kleine waterkrachtcentrales en zo'n 350 zonnepaneelinstallaties. De geproduceerde elektriciteit wordt verdeeld onder de coöperanten die ook klant zijn. Om onze warmtevoorzieningen te verduurzamen hebben we een eigen pelletfabriek die lokale biomassa verwerkt en ontwikkelen we warmtenetten.

Het maatschappelijke engagement van Ecopower tekent zich ook af in ons personeelsbeleid. Bij een sollicitatie zijn het talent, ervaring en motivatie die de doorslag geven. Wat je nog moet weten over Ecopower? We hebben een aangenaam, vernieuwd kantoor aan het station van Antwerpen Berchem, een solidaire en positieve werksfeer, een (optionele) biljartcompetitie én een coöperatieve huisleverancier van lokale bieren.

Ecopower blijft groeien. Momenteel zijn er drie vacatures. Twee vaste medewerkers en een tijdelijke versterking van de dienst financiën.

 

Projectverantwoordelijke marktwerking

In een snel veranderend energielandschap zoeken we een medewerker die de evoluties in de elektriciteitsmarkt mee implementeert bij Ecopower. Denk aan nieuwe producten zoals het dynamisch tarief en aan flexibiliteit en netevenwicht. Ook sta je in voor het beheer en de optimalisering van de processen en contracten voor elektriciteit en certificaten. Je onderhoudt de contacten met regulator, netbeheerder en collega’s in de markt. Solliciteren kan tot en met zondag 22 augustus.

Lees hier de volledige vacature.

Medewerker klantendienst

Het klantenbestand van Ecopower blijft groeien. We zoeken daarom versterking voor de klantendienst. Als medewerker klantenbeheer en -communicatie werk je mee aan alle aspecten van de klantendienst zoals contracten, facturatie, aandeelhoudersbeheer, informatieverstrekking ... Solliciteren kan tot en met zondag 22 augustus.

Lees hier de volledige vacature.

Interim: tijdelijk medewerker financiën

Ecopower zoekt tijdelijke versterking van onze financiële dienst tijdens de zomermaanden (juli tot en met september). Zijn cijfers je ding, ben jij direct beschikbaar en heb je zin om twee à drie maanden mee te werken op onze boekhouding? Lees dan snel verder.

Samen met je collega’s draag je zorg voor de nauwgezette verwerking van betalingen en facturen en de opvolging van openstaande vorderingen. Daarnaast geef je administratieve ondersteuning waar nodig.  

Je hebt een diploma boekhouding op zak of je hebt een goede basiskennis boekhouding met relevante praktijkervaring. Kennis van SAP is een troef.

We bieden een aantrekkelijke job in een aangename werkomgeving met fijne collega’s, vlak aan het station in Berchem.

Heb jij zin in deze tijdelijke, voltijdse opdracht bij Ecopower en ben je beschikbaar in juli en augustus (en eventueel september)? Stuur dan onmiddellijk je cv door naar personeel@ecopower.be.