Circulair Zuid

Samen slim wonen op het Antwerpse Zuid met coöperatieve zonnepanelen en een lokale buurtenergiegroep. Informatie en inschrijven op deze pagina.
cornerDubbel
cornerDubbel

In het project Circulair Zuid willen bewoners van Antwerpen Zuid samen slim wonen. Dat doen ze door minder energie, materialen, afval en water te verbruiken, mét de hulp van technologie. Zo besparen ze op hun uitgaven, sparen ze het milieu en bouwen ze aan een leefbare stad.

Ecopower start in het kader van dit project met een buurtenergiegroep om met bestaande én nieuwe coöperanten in Nieuw Zuid en ruime omgeving aan de slag te gaan met energie-opwekking, besparing en nog veel meer. Wat precies? Dat bepalen we samen.

Samen investeren in coöperatieve zonnepanelen

Via Ecopower kunnen de buurtbewoners van Nieuw Zuid en omgeving hun eigen duurzame energievoorziening in handen te nemen. Voor appartementsbewoners - zonder eigen dak om zonnepanelen te leggen - is dit niet vanzelfsprekend. Via de energiecoöperatie krijgen toch álle wijkbewoners de kans om mee te investeren in hun eigen collectieve zonne-energie. Wie mee investeert, kan ook klant worden en thuis de groene stroom van Ecopower verbruiken.

Circulair Zuid: de allereerste buurtenergiegroep van Ecopower

Naast investeren is er natuurlijk nog veel meer mogelijk op energievlak. Samen besparen, informatie delen, buren sensibiliseren en overtuigen, ... Daarom willen we alle coöperanten uit de wijk verenigen in de energiegroep Circulair Zuid.

Wat houdt die buurtenergiegroep precies in

1. De energiegroep Circulair Zuid 'op papier'

We brengen in kaart hoeveel coöperanten en geïnteresseerden er op het Antwerpse Zuid wonen. Daarom is het belangrijk dat bestaande en nieuw coöperanten zich registreren via het formulier onderaan deze pagina. Ecopower houdt de leden van de groep op de hoogte van de initiatieven in de wijk, van nieuwe investeringsmogelijkheden en van de geplande buurtenergiecafés. De registratie is vrijblijvend, in welke mate zich u verder engageert bepaalt u uiteraard zelf. Uitschrijven kan op elk moment.

2. Buurtenergiecafés voor Energiegroep Circulair Zuid

Coöperanten die de groep graag mee vorm geven zijn van harte welkom op de buurtenergiecafés. Tijdens die bijeenkomsten koppelen we het nuttige aan het aangename: buren leren elkaar kennen, drinken samen een glas en steken de koppen bij elkaar over energie en duurzaamheid in hun wijk. Wat verwacht u van zo'n buurtenergiegroep? Hoe kunnen we samen energie besparen? Of een lokale circulaire economie creëren? Hoe kunnen we nog meer bewoners engageren en betrekken? Welke thema's zetten we op de agenda voor een leuke, gezonde en duurzame wijk?

Welkom bij de buurtenergiegroep Circulair Zuid!

Fijn wilt meedenken of meewerken aan een duurzame wijk. Of gewoon graag op de hoogte blijft.

Bent u nog geen coöperant? Word lid van Ecopower via www.ecopower.be/ikdoemee.

cornerDubbel

Meer weten over Circulair Zuid?

Lees meer over het project