Ondertussen telt Ecopower meer dan 60.000 coöperanten: burgers die bewust kiezen om te investeren in hernieuwbare energie en die, als ze willen, thuis genieten van hun eigen groene burgerstroom. Maar wat betekent dat nog, Ecopower-coöperant zijn? Dat deden we met veel enthousiasme uit de doeken tijdens een online sessie voor nieuwe coöperanten op dinsdag 14 december. 120 nieuwsgierigen volgden mee, we kregen achteraf ook een spervuur aan interessante vragen. bedankt aan alle deelnemers!

In de toekomst organiseren we zeker een volgende editie voor nieuwe geïnteresseerden. Neemt u graag de hele presentatie nog eens door? Dat kan hier.

We begonnen de avond met een algemene inleiding over burgercoöperaties voor hernieuwbare energie, het verhaal van Ecopower en waar Ecopower vandaag, na 30 jaar, staat. Die dertigste verjaardag werd in oktober trouwens goed gevierd: herbeleef dit feestelijke event dankzij dit sfeerverslag. Benieuwd naar wat burgerenergie nog meer is? Dan is de film We the Power een echte aanrader.

Daarna werd het concreet: hoe doet u nu mee? Coöperant van Ecopower worden kan via www.ecopower.be/ikdoemee. Daar, en op de pagina 'veelgestelde vragen' vindt u ook alle verdere informatie over onze coöperatieve aandelen. We delen graag een artikel van Ecobouwers, met daarin heel wat goede redenen om aan te sluiten bij een energiecoöperatie. Wie coöperant is, kan ook klant worden door een online contract in te vullen op www.ecopower.be/ikwordklant, en zo thuis de groene burgerstroom van de Ecopower-installaties afnemen.

Meer over dat elektriciteitsmodel van Ecopower? Dit kort en duidelijk filmpje legt het uit in een minuut. Deel het zeker met uw netwerk via de YouTube-link of op Facebook. Natuurlijk is ook de prijs van de elektriciteit een belangrijk onderwerp. Alles daarover en een prijssimulator staat op onze prijspagina: www.ecopower.be/prijs. Energieleveranciers onafhankelijk vergelijken kan via de v-test van de VREG, voor de ecologische score is het Greenpeace-klassement de gids.