Het nieuwe pelletjaar start begin juni. Alles wordt klaargemaakt om bij de start van het stookseizoen in september op volle kracht te draaien. We voeren dit jaar in de webshop een lichte prijswijziging door voor briketten en voor bestellingen van pellets in bulk tot en met twee ton. Daarnaast korten we onze levertermijn voor pellets in zakjes aanzienlijk in en veranderen we ons kortingssysteem. In dit artikel geven we een prijzenoverzicht en zetten we de veranderingen op een rijtje.

De wijzigingen gaan in op 3 juni. Opgelet, op dinsdag 2 juni gaat onze webshop even offline om de nieuwe prijzen in te voeren. Nog tot en met 1 juni kunt u pellets en briketten bestellen aan de huidige tarieven en met de huidige kortingen.

Zowel voor onze pellets als briketten zetten we in op duurzaamheid en kwaliteit. Beide producten dragen het onafhankelijk kwaliteitslabel ENplus A1. Waarom Ecopower investeert in warmte uit biomassa leest u hier nog eens na.

Kortingen

Als Ecopower- of REScoop-coöperant krijgt u in de webshop een korting van €10 per bestelde pallet of ton. De korting voor leden van partnerorganisaties geldt vanaf dit stookseizoen niet meer, uitgezonderd voor klanten van EBEM. Voor hen geldt dezelfde korting van €10. We doen deze aanpassingen omdat we bij Ecopower onze kwaliteit willen bewaren, ondanks hogere kosten.

Pellets

Ecopower maakt pellets uit 100% zuiver naaldhout. Dit hout is afkomstig uit lokale bossen en wordt in onze coöperatieve fabriek in Ham verwerkt tot duurzame pellets. De prijs voor onze pellets in zakjes verandert niet. Ook de staffelkorting (€5 per pallet) voor wie meerdere palletten tegelijk koopt, wijzigt niet.

Overzicht van de prijzen en transportkosten vanaf 3 juni 2020 voor pellets in zakjes (€, incl. btw) - ongewijzigd:

1 pallet

2 palletten

3 palletten

Vanaf 4 palletten

Basisprijs

284

279

274

269

Prijs met korting (coöperanten en EBEM)

274

269

264

259

Transportkosten Vlaanderen15
Transportkosten Wallonië 22


Pellets in bulk

Voor pellets in bulk voeren we alleen een prijsstijging door voor bestellingen tot en met twee ton. Vanaf drie ton wijzigt er niets aan onze prijs. Dit betekent dat u bij een bestelling van vier ton of meer in bulk nog steeds geniet van dezelfde prijs als bij één pallet van de pellets in zakjes: €284/ton.

Het transport van bulkleveringen is inbegrepen in de prijs, anders dan bij leveringen van briketten en pellets in zakjes.

Overzicht van de prijzen en transportkosten vanaf 3 juni 2020 voor pellets in bulk (€, incl. btw en transport):

t.e.m. 2 ton

> 2 t.e.m 3 ton

> 3 t.e.m. 4 ton

> 4 ton

Basisprijs

325

294

289

284

Prijs met korting (coöperanten en EBEM)

315

284

279

274


Wilt u een bestelling van 8 ton of meer plaatsen? Of wilt u uw bestelling geleverd krijgen in Wallonië? Neem contact op met groenewarmte@ecopower.be. Wij maken een offerte op maat voor u.

Briketten

Ook onze lokale houtbriketten produceren we in de fabriek in Ham. Ze zijn een duurzaam, kwalitatief en comfortabel alternatief voor brandhout. Zowel het productieproces als de opslag van briketten vraagt een complexer aanpak. Daardoor stijgt de prijs voor briketten in onze webshop. Ook hier geldt de coöperantenkorting, en de staffelkorting bij aankoop van meerdere palletten.

Overzicht van de prijzen en transportkosten vanaf 3 juni 2020 voor een ton briketten op pallet (€, incl. btw):

1 pallet

2 palletten

3 palletten

Vanaf 4 palletten

Basisprijs

340

335

330

325

Prijs met korting (coöperanten en EBEM)

330

325

320

315

Transportkosten Vlaanderen15


Leveringen

Voor onze aan-huis-leveringen in Vlaanderen werken we vanaf nu samen met transportbedrijf VPD. De levertermijn voor palletten is ingekort naar 10 werkdagen. U kiest vanaf nu ook zelf een geschikt levermoment. Na ontvangst van uw betaling, bezorgen we uw palletorder aan de transportfirma. U krijgt van afzender VPD (planning@vpd.eu) per e-mail toegang tot het online planningsprogramma Urbantz om uw levermoment zelf in te plannen. Op de dag van de levering kan u in het planningsprogramma zien rond hoe laat uw bestelling geleverd wordt. U kan de chauffeur bovendien via live-tracking volgen op zijn route. Doorgaans belt de chauffeur u een half uur voor aankomst op.

Pellets in bulk leveren we uiterlijk 20 werkdagen na ontvangst van uw betaling.

De optie snelle levering verdwijnt.

Leveringen aan huis in Nederland doet Ecopower niet meer. Nederlandse pelletklanten kunnen voortaan terecht bij onder meer www.houtpelletskopen.com. Ook heel wat andere Nederlandse verdelers leveren aan huis in hun regio. Hier vindt u de volledige lijst van lokale verkooppunten met Ecopower-pellets in Nederland.

Consignatie

De waarborg voor een herbruikbaar pallet bedraagt nog steeds 10 euro. Dat bedrag krijgt u terug als u de pallet in goede staat weer meegeeft met de transporteur.