Behalve coöperatieve producent en leverancier van hernieuwbare energie wil Ecopower ook sensibiliseren en informeren. Een schoolbezoek aan een windturbine past dan ook in de educatieve missie van de burgercoöperatie. Krijgt u als school in Asse ook graag toelichting bij de windturbines? Contacteer dan onze medewerker energiegemeenschappen via chrisina.vogt@ecopower.be. Geeft u graag een rondleiding bij windturbines in uw buurt? Schrijf u dan in op onze ambassadeurslijst.

Eind september brachten twee groepen uit de Sint-Martinusschool (Middenschool) in Asse een bezoek aan één van de coöperatieve windturbines aan het industrieterrein Z.5 Mollem. De uitstap maakt deel uit van een educatieve fietstocht door Asse, georganiseerd voor de leerlingen van het tweede jaar en past binnen het leerplan van de vakken aardrijkskunde en geschiedenis. Naast de windmolens bezoeken de leerlingen nog enkele gebouwen in Asse en komen ze meer te weten over de geschiedenis van de gemeente.

Onze projectverantwoordelijken hernieuwbare energie Els van Praet en Sara Verbeeren, en lokale coöperant Johnny Van Ransbeeck, geven de rondleiding bij de windturbine. “De leerlingen leren er hoe groene stroom ontstaat, ze krijgen weetjes over windenergie en windturbines en ze kunnen een blik werpen in de windturbine.”

Ook de gemeente Asse is blij met de belangstelling voor de coöperatieve windturbines. “De gemeenteraad heeft net het gemeentelijk klimaatactieplan 2030 goedgekeurd. Inzetten op hernieuwbare energie en dit ook in de kijker zetten is hier een onderdeel van.”