Ook dit najaar komt Ecopower naar u toe en organiseren we acht Energiecafés verspreid over Vlaanderen. Iedereen is welkom, ook uw vrienden, buren en kennissen die (nog) geen coöperant zijn. De Energiecafés starten telkens om 19.00 uur en eindigen rond 22 uur.

Er zijn twee terugkerende inhoudelijke thema’s die we tijdens alle Energiecafés eerst toelichten, waarna we graag uw mening horen en uw vragen bespreken.

  1. Is het zinvol om af te schakelen van het net? Off grid gaan, heet dat. Het debat brengt ons bij de evoluties in de energiemarkt, batterijen, elektrische auto’s – maar ook bij slimme energiegebruikers!
  2. Een Europees coöperatief investeringsfonds, waarbij Europese (energie)coöperaties kunnen lenen voor hun projecten, in afwachting dat ze door coöperanten financieel worden ingevuld. Wat kan het engagement van Ecopower hierin zijn?

Bovendien stellen we tijdens elk Energiecafé een verschillend (lopend of aankomend) project van Ecopower in uw buurt voor. In het overzicht hieronder en in onze kalender vindt u voor elk Energiecafé het specifieke thema dat we naast de twee algemene thema’s op de agenda plaatsen. Klik op de datum voor meer info.

  • 5 oktober, Knokke. CC Scharpoord, Maxim Willemspad 1 - Het nieuwe windproject in Ranst.
  • 9 oktober, Leuven. Bib. Tweebronnen, Diestsestraat 49 - LICHT Leuven wil alle Leuvenaars financieel en inhoudelijk betrekken bij de lokale productie van hernieuwbare energie. Het LICHT Leuven-project en de infoavond zijn een samenwerking tussen Ecopower, stad Leuven en Leuven 2030.

U wordt verwacht met uw feedback, uw vragen, uw vrienden, familie en buren. Tot dan!