Op 25 en 26 juni namen 15 medewerkers van Ecopower deel aan Expeditie Natuurpunt. Drie teams van vier teamleden en drie coaches tekenden present voor een avontuurlijk weekend met een kanotocht van 20 km op zaterdag en een wandeltocht van 44 km op zondag.

Voor deze heroïsche tocht vroegen we vrienden, familie en coöperanten om ons te sponsoren, ten voordele van het door Natuurpunt beheerde natuurgebied ‘De Wolvenberg’, vlak naast het Ecopower-kantoor in Berchem. De deelnemende collega’s organiseerden ook een croquefestijn om geld in te zamelen én Ecopower zelf deed een mooie duit in het zakje en sponsorde elk team met 1000 euro.

Het kanoën werd dankzij het prachtige weer en de hoge waterstand van de Maas een heerlijke vakantiedag op het water. Dobberen, peddelen, uit de boot vallen voor een frisse duik en hier en daar een spatwatergevecht tussen verschillende bootjes met collega’s. In de laatste stroomversnelling kantelde een van de kano’s om, maar toe de verloren gewaande peddel en de rugzak ín de omgekantelde kano bleken te zitten kon ook die tegenslag de waterpret niet bederven.

De wandeltocht de volgende dag was een ander paar mouwen. We vertrokken met een half uurtje vertraging maar vol goede moed aan de tocht. En zoals op voorhand ingeschat, konden we de eerste 30 kilmeter beschrijven als een fikse wandeling. Die deden we met stevige tred en veel goesting. De laatste 14 kilometer bleken een heuse beproeving, die werkten we af op karakter, uithoudingsvermogen, humor, collegialiteit en stapliedjes uit de oude jeugdbewegingdoos.

Maar iedereen werkte de volledige expeditie af en genoot bij aankomst van de enthousiaste ontvangst en de heerlijke vegan burgers.

De drie Ecopower-teams zamelden voor Expeditie Natuurpunt een totaalbedrag van 7618,06 euro in! We willen alle gulle sponsors nog eens uitdrukkelijk bedanken. Terwijl wij onze blaren en stramme spieren verzorgen, laten we iedereen nog eens meegenieten van onze expeditie met deze geanimeerde fotoselectie.