Onderaan dit artikel vindt u de link naar het Ecotraject en naar het bijhorende filmpje.

Het Ecotraject is een onafhankelijk begeleidingstraject op maat voor wie slim wil renoveren of verbouwen. Of BENOveren ('beter renoveren') zoals dat tegenwoordig heet. Investeren in energiezuinige woningen is een van de grote uitdagingen van de energietransitie. Als gewone burger is het helaas niet eenvoudig om prioriteiten te stellen, offertes te bestuderen en de juiste keuzes te maken. Daarom startte Ecopower in 2016 met het Ecotraject, een professioneel begeleidingstraject om het financiële en ecologische rendement van uw investering te optimaliseren.

De eerste deelnemers die het traject van Ecopower volgden zijn alvast enthousiast. Bijvoorbeeld de familie Jacobs uit Beersel: “ We wilden onze woning renoveren op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier. Via het Ecotraject kregen we de begeleiding die we nodig hadden: een huisbezoek, advies over de mogelijkheden qua isolatie, ventilatie en verwarming en hulp bij het bepalen van onze prioriteiten. Ecopower gaf ook nuttig advies tijdens het opvragen en vergelijken van offertes, iets waarvoor we zelf niet voldoende technische kennis hebben. We raden iedereen die gaat verbouwen aan om eerst een Ecotraject te volgen!

Na positieve ervaringen in Asse en Beersel rolt Ecopower het Ecotraject nu uit in een grotere regio. De inwoners van zestien Vlaams-Brabantse gemeenten kunnen vanaf nu hun persoonlijk Ecotraject aanvragen. Het gaat om Asse, Affligem, Beersel, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Roosdaal en Ternat.

Op termijn hopen we het Ecotraject in heel Vlaanderen aan te bieden. Ecopower maakt hernieuwbare energie in de vorm van groene warmte en elektriciteit, maar zet ook volop in op energiebesparing en rationeel energiegebruik. Het groenste kilowattuur is immers het kilowattuur dat u niet verbruikt!

Lees alles over het Ecotraject op deze pagina en bekijk het filmpje.