Kerstmis en nieuwjaar komen dichterbij en dus groeit de cadeautjesstress bij sommigen zienderogen. Vind inspiratie in dit lijstje van duurzame ideeën of laat je leiden door de cadeauwijzer van Milieu Centraal. Want het ideale pakje koopt u vaak niet gewoon in de winkel!

Enkele orgininele geschenken:

  • Steven Vromman, beter bekend als de Low Impact Man brengt een roman uit: Amor mundi. Een positieve post-apocalyptische roman over de periode 2025-2052. Er loopt veel mis maar er is ook veel veerkracht van burgers. En ook Ecopower duikt erin op!

    Sommigen zullen Steven wel kennen: hij animeerde al eens tijdens een algemene vergadering van Ecopower en hij leefde als de Low Impact Man een jaar lang met zo weinig mogelijk CO2-uitstoot. Steven geeft het boek uit in eigen beheer en lanceert nu een crowdfunding/voorverkoop. Lees hier meer informatie.
  • Oxfam heeft een fairtrade-assortiment voor de feesten. Je kunt deze cadeaus kopen in de wereldwinkels of online.

  • Geef een waardebon voor een niet-materieel alternatief: een ticket voor een theatervoorstelling of een concert, een babysitcheque, ik kom koken bij u thuis, een waardebon voor een etentje bij een verantwoord restaurant....

  • Maak zelf een geschenkje. Blogs als Recyclart en The Upcycle Blog tonen wat er allemaal te maken valt van oude materialen. Potten zelfgemaakte confituur, juwelen...

  • Doe een lidmaatschap cadeau voor een organisatie die zich inzet voor natuur en milieu, zoals de Fietsersbond, Natuurpunt, Landschap vzw, Velt of Bosplus. Of een coöperatief aandeel van Ecopower of een andere coöperatie natuurlijk.
    ​​​​​​​
  • Een cadeau dat écht iedereen kan gebruiken in deze tijden? Een mondmasker natuurlijk! Kies in plaats van een saai wegwerpmondmasker voor een stoffen masker in een kleurrijk design. Het mag eens wat feestelijker zijn. Met de mondmaskers van AmuseeVous steunt u bovendien jonge, opkomende kunstenaars.