De eerste winnaars van de Warmste Wedstrijd van Ecopower zijn bekend! Zij worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Ellen A. uit Zonhoven kocht pellets in zakjes via de Ecopower-webshop, gaf een correct antwoord op de wedstrijdvraag en benaderde de schiftingsvraag het dichtst. Voor de nieuwsgierigen, het was vorige week in Ukkel gemiddeld 9,97 °C. We wensen Ellen proficiat, maar willen haar vooral ook bedanken. Ze liet namelijk haar warm hart spreken en koos ervoor om haar prijs te schenken aan wijkcentrum De Kring in Eeklo. Op de Ecopower-cheque voor de Warmste Week van Studio Brussel staat al minstens 518 euro!

Ook via de verdelers van Ecopowerpellets en -briketten is er elke week een gelukkige: Stijn V.I. uit Bilzen kocht Ecopower-pellets bij Ecomat in Genk en kwam als winnaar uit de bus. Hij krijgt zijn aankoopbedrag volledig terugbetaald.

Ecopower koos ervoor om wijkcentrum De Kring in Eeklo te steunen en dat is niet toevallig. Het is net in Eeklo dat het coöperatieve Ecopower-project concrete vormen aannam met de bouw van onze eerste windturbines in 2001. De locaties werden gekozen door de stad Eeklo, die als allereerste in Vlaanderen een visie ontwikkelde over inplanting van windturbines op haar grondgebied. Omdat het om stedelijke grond ging, zag Eeklo de opbrengsten het liefst naar de inwoners gaan. Door de aanbesteding toe te wijzen aan een coöperatie kregen de inwoners de kans om te participeren in het project.

Wijkcentrum De Kring heeft goede banden met het stadsbestuur. Het is een vereniging waar armen zelf het woord nemen. Het centrum strijdt tegen de oorzaken van armoede en uitsluiting en zoekt duurzame oplossingen. Mensen kunnen er terecht voor letterlijke en figuurlijke warmte dankzij een aanbod van materiële dienstverlening, ontmoetingsactiviteiten, vorming, groepswerk en vrijwilligerswerk.