Interesse in een zinvolle job voor een eerlijke energietransitie? Solliciteren maar; Ecopower zoekt een projectingenieur zonne-energie (pv) en een medewerker exploitatie hernieuwbare energie.


Over energiecoöperatie Ecopower...

Ecopower is een burgercoöperatie voor hernieuwbare energie, opgericht in 1991, die vandaag meer dan 67.000 burgers verenigt om samen energie te produceren, delen en besparen.

Ecopower is een ambitieuze projectontwikkelaar van windprojecten, zonnepaneelinstallaties en warmtenetten en een duurzaam groeiende stroomleverancier voor en door burgers. In het Limburgse Ham staat de coöperatieve pelletfabriek waar lokale hernieuwbare warmte van de band rolt. Als ledenorganisatie focust Ecopower sterk op informatie en sensibilisering en op het samenbrengen en activeren van onze coöperanten in de energietransitie.

Ecopower is dé coöperatieve energiepionier in Vlaanderen en Europa die burgerenergie op de kaart zet en ijvert voor een democratisch energiesysteem met respect voor mens en klimaat.

Intussen zijn er meer dan 55 vaste medewerkers, verdeeld over het kantoor in Berchem en de pelletfabriek in Ham. Het maatschappelijke engagement van Ecopower tekent zich ook af in het personeelsbeleid. Bij een sollicitatie zijn het talent, ervaring en motivatie die de doorslag geven.

Samen met het draagvlak voor hernieuwbare energie, groeit ook onze coöperatie. Momenteel zijn we op zoek naar een projectingenieur zonne-energie (pv) en een medewerker exploitatie hernieuwbare energie om ons dynamisch Ecopower-team verder te versterken. 

  Projectingenieur zonne-energie (pv)

  Je maakt deel uit van het pv-team van Ecopower. Je zorgt voor de nodige technische kennis en expertise bij alle fases van kleine en grote pv-projecten, van design en contracting tot constructie en indienstname. Je waakt over budget, kwaliteit, planning en goede afspraken met externe partijen.

  Heb je een hogere technische opleiding, een degelijke kennis van elektriciteit en ervaring met de ontwikkeling van pv-projecten? Ben je een verantwoordelijke planner met respect voor procedures en veiligheid? Heb je een duurzaam, coöperatief hart?

  Lees dan de hele vacature en solliciteer voor 19 april via www.ecopower.be/vacatures

  Medewerker exploitatie hernieuwbare energie

  Als lid van het exploitatieteam ben je mee verantwoordelijk voor het operationele beheer van de pv-installaties, windturbines en kleine waterkrachtcentrales van Ecopower. Bij foutmeldingen en incidenten zorg je voor een gepaste oplossing zodat de installaties optimaal werken en maximaal renderen. Je verwerkt en analyseert productiedata, je plant onderhoud en interventies, beheert de relaties met externe partijen en gaat zelf ter plaatse wanneer nodig.

  Ben jij technisch sterk, heb je kennis van elektriciteit en ervaring met het onderhoud van productie-installaties? Heb je affiniteit met
  duurzaam, coöperatief ondernemen?

  Lees de volledige vacature en solliciteer uiterlijk op woensdag 19 april via www.ecopower.be/vacatures.