Ecopower groeit: zowel het aantal coöperanten en medewerkers als het aantal projecten gaat in stijgende lijn. Ook de wereld staat niet stil: er verandert vanalles dat Ecopower van dichtbij of veraf beïnvloedt of een impact kan hebben. Om Ecopower klaar te stomen voor de volgende tien jaar startten we daarom op vraag van het bestuursorgaan het afgelopen jaar met de Strategische Toekomstoefening Ecopower voor 2030 of korter STEP2030. Onder begeleiding van Febecoop werkt er een kerngroep aan dit traject.

Het STEP2030-traject

Door de coronabeperkingen duurt het traject langer dan gepland. Er werd al een externe analyse gedaan van trends, marktwerking, concurrenten… Ook deden we interviews met toonaangevende personen uit politiek, energiesector, milieu-middenveld en de coöperatieve beweging. Binnenkort steken ook alle Ecopower-medewerkers de koppen bij elkaar tijdens de interne STEP-dag op 18 oktober. Niet toevallig de dertigste verjaardag van Ecopower. We gaan daarna een nieuwe fase in en daarbij betrekken we uiteraard ook de coöperanten.

Volgende fase: focusgroepen met coöperanten

We plannen in november drie focusgroepen waar we vijftien coöperanten met diverse profielen samenbrengen om mee na te denken over onze toekomst. Hoe ziet Ecopower eruit in 2030? Hoe blijven we toonaangevend in een snel evoluerend energielandschap? Hoe maken we mee het verschil voor een duurzame wereld? Welke keuzes zorgen voor maximale impact? De deelnemers krijgen een uitgebreide inleiding van het voortraject waarin we met de STEP2030-kerngroep strategische krachtlijnen definieerden. Die leggen we voor ter discussie.

Interesse om mee de koers van uw burgercoöperatie te bepalen? Stel u kandidaat via dit formulier.

De focusgroepen vinden op drie verschillende locaties plaats, telkens van 19.30 tot 22.00 uur. Meer info in onderstaande evenementen:

Na de focusgroepen volgt een meer uitgebreid, inhoudelijk rapport dat alle coöperanten kunnen inkijken.