De links in dit artikel zijn niet meer actief omdat het om een oud project gaat. Recente informatie en tips over energiebesparing leest u hier.


Denkt u in deze koude periode en aan de vooravond van Batibouw na over isolatie, het vervangen van uw stookolietank of het plaatsen van zonnepanelen? Dan is professionele, onafhankelijke begeleiding een must om te verzekeren dat uw inspanningen ook renderen voor uw portemonnee én voor het milieu. Volg daarom het Ecotraject van Ecopower naar een comfortabel en energiezuinige woning.

Na een succesvolle regionale proefperiode bieden we het Ecotraject nu aan in heel Vlaanderen.

Wat is het Ecotraject?

Ecopower helpt u met het Ecotraject vlot en professioneel door alle fases van uw verbouwing of renovatie.

Het Ecotraject begint met een grondige analyse van uw woning. U vult de online Quickscan in met alle nodige gegevens zodat wij de energiesituatie van uw woning in kaart kunnen brengen. Daarna brengt de energiebegeleider een bezoek bij u thuis. Hij bekijkt de woning van boven tot onder en bestudeert uw verwarmingssysteem.

Vervolgens krijgt u een uitgebreid energierapport waarmee u aan de slag kunt. Zo vertrekt u met kennis van zaken naar een beurs, contacteert u aannemers pas nadat u een duidelijk beeld hebt van de beste opties en laat u zich niet beïnvloeden door verkoopspraatjes.

Hoe maakt het Ecotraject het verschil?

Het Ecotraject brengt voor u de mogelijkheden in kaart, helpt u keuzes maken, begeleidt u bij een slimme planning van de werken. Zo helpen we u op weg naar een comfortabel en energiezuinige woning. We geven graag enkele voorbeelden die voor iedereen met energierenovatieplannen bekend in de oren klinken:

Uitgebreide informatie

  • U wilt uw dak isoleren en contacteert enkele dakwerkers. Als isolatiemateriaal stellen ze PIR of PUR voor. De energiebegeleider van het Ecotraject beoordeelt of dit een geschikt materiaal is voor uw dak en informeert u ook over ecologische alternatieven met gelijkwaardige isolatiekwaliteit, zoals glasvezelgranulaat of cellulosevlokken.
  • U wilt uw ramen isoleren. De energiebegeleider stelt bij zijn bezoek vast dat u aan een drukke straat woont. Dankzij het voorstel om hoogrendementsbeglazing met verschillende glasdiktes te plaatsen, houdt u niet enkel de warmte binnen maar ook het lawaai buiten. Ook verbeteringen aan de akoestiek verhogen uw wooncomfort.

De juiste keuzes

  • U overweegt uw stookolietank te vervangen door een systeem met groene warmte. De verkoper van warmtepompen en de installateur van pelletketels schuiven allebei hun toestel naar voor als de beste keuze. Hoe hakt u de knoop door? Samen met de energiebegeleider van het Ecotraject.
  • U gaat naar een bouw- en renovatiebeurs. Maar bij welke van de 700 standhouders moet u nu zijn? Maak op basis van de mogelijkheden uit het rapport van de energiebegeleider op voorhand een selectie. Zo gaat u efficiënt te werk en kunt u op de beurs gericht op zoek gaan naar geschikte aannemers en vakmannen.
  • U kiest in uw gerenoveerde maar oude woning voor een warmtepomp; een duurzame manier om te verwarmen waar u bovendien een premie voor krijgt. De energiebegeleider gaat voor u aan het rekenen en bekijkt of de isolatiegraad van uw woning wel voldoende is. Want wie in een ouder huis met onvoldoende isolatie kiest voor een warmtepomp, ziet zijn elektriciteitsverbruik spectaculair de hoogte in gaan.

Een slimme planning

  • Uw renovatieplan omvat nieuwe ramen en deuren. U bent van plan om in een latere fase ook buitengevelisolatie te plaatsen. Dan maakt de energiebegeleider u erop attent dat de ramen zo geplaatst moeten worden dat ze later mooi aansluiten op de buitenmuurisolatie.
  • U verbouwt uw benedenverdieping en breekt de vloer uit. Eerst het ruwe werk, de nieuwe energie-installaties volgen later wel. Maar plant u op termijn een warmtepomp en vloerverwarming? Dan is dit natuurlijk het moment bij uitstek om uw vloerleidingen al te leggen.

Het Ecotraject rendeert qua comfort, energiefactuur en milieuwinst

Het rendement van uw investering is veelvuldig. Uw wooncomfort verhoogt, en daar geniet u elke dag van. Uw energierekening daalt ook, net zoals uw ecologische voetafdruk. Denkt u op termijn aan verkopen of verhuren? Dan hebben uw energiemaatregelen een stevige impact op de marktwaarde van uw woning.

Ecopower heeft na een zorgvuldige selectieprocedure energiebegeleiders geselecteerd waarmee we u professionele kwaliteit en een brede ecologische visie kunnen garanderen. U weet van meet af aan dat u met een betrouwbare partij in zee gaat. Ook dat rendeert natuurlijk.

U twijfelt tussen vier mogelijke verwarmingssystemen om uw gasboiler te vervangen. De energiebegeleider stelt u maatregelen voor die verwarming haast overbodig maken. Dat is pas rendement.

Tijd voor actie!

De voorbeelden zijn eindeloos, de voordelen ook. Ecopower komt graag met de energiebegeleider bij u thuis kijken hoe we met het Ecotraject in uw woning het verschil kunnen maken.

Praktische info:

Op deze pagina vindt u een handig overzicht van de verschillende fases van het Ecotraject. We hebben de info ook in een filmpje gegoten voor u, net zo makkelijk. Bekijk het Ecotraject-filmpje hier.

Een volledig Ecotraject op maat kost 599 euro inclusief btw. Dat lijkt veel, maar blijkt algauw een rendabele investering. Wie verkeerde keuzes maakt of zaken over het hoofd ziet, komt veel duurder uit. Coöperanten van Ecopower die de Ecotraject-maatregelen uitvoeren, krijgen 100 euro korting.

Interesse?

Hoe begint u eraan? Vul alvast vrijblijvend de online Quickscan in via www.ecopower.be/quickscan. Wij analyseren uw gegevens en nemen contact met u op voor het vervolg van het traject.

Vragen?

Neem contact op met Ecopower via ecotraject(at)ecopower.be of op het nummer 03 287 37 79. We zijn bereikbaar voor, tijdens en na de werken!


This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement no 649767. The sole responsibility for the content of this publication lies with the authors. It does not necessarily reflect the opinion of the European Union. Neither the EASME nor the European Commission are responsible for any use that may be made of the information contained therein.