Dit is een artikel uit 2021. De meest recente informatie over de dienstverlening van EnergieID voor Ecopower-klanten vindt u op deze pagina


Meten is weten

EnergieID is een gebruiksvriendelijke, veilige, gratis online tool om uw verbruiksgegevens van energie bij te houden. Dat is interessant en nuttig, want meten is weten. Het dataplatform lanceerde recent een volledig vernieuwde versie. U kunt maandelijks manueel uw meterstanden ingeven, maar voor mensen met een digitale meter is er nu ook een integratie die alles automatisch opvolgt. Door de coöperatieve visie en waarden van EnergieID weet u zeker dat uw waardevolle persoonlijke data in goede handen zijn en niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden.

Coöperanten kunnen aansluiten bij de Ecopower-groep [let op: dit is verouderde informatie - de meest recente informatie over de dienstverlening van EnergieID voor Ecopower-klanten vindt u op deze pagina]. U kunt bij EnergieID ook uw gegevens over water, gas en nog veel meer bewaren.

Zonnepanelen en een digitale meter? Meet uw zelfconsumptie met EnergieID

De integratie met de digitale meter van Fluvius is interessant voor iedereen die thuis al zo’n nieuw toestel heeft en graag inzicht krijgt in het energieverbruik. Maar vooral voor mensen met een digitale meter en zonnepanelen. De verzamelde gegevens kunnen namelijk verrijkt worden met de data van uw zonnepanelen door het toevoegen van een bijkomende integratie voor uw omvormer. Op die manier kunt u uw zelfconsumptie (hoeveel van uw geproduceerde zonnestroom u zelf rechtstreeks verbruikt) berekenen en makkelijk opvolgen of de inspanningen om uw zelfverbruik te verhogen ook renderen.

In dit artikel leest u hoe u de integratie met de digitale meter van Fluvius moet maken.