Dit artikel dateert van 15 januari 2018, enkel de verdeelpunten waar Ecopower op dat moment al mee samenwerkte staan hierin beschreven. Ons netwerk blijft groeien natuurlijk, alle adressen en contactgegevens van alle verkooppunten in Nederland vindt u hier (houtpellets) en hier (houtbriketten).


Nederland draait in 2030 de gaskraan dicht. Wat natuurlijk niet betekent dat er in Nederland niet meer verwarmd zal worden. In tegenstelling tot België, waar de overheden alle vormen van houtverbranding over dezelfde negatieve kam scheren, ziet Nederland pelleterverwarming wel als een volwaardige component van de energietransitie. Wie in Nederland een zonneboiler, warmtepomp, pelletkachel of pelletketel plaatst, krijgt daar een subsidie voor.

Voor Ecopower was het een logische stap om ook bij de noorderburen onze coöperatieve groene warmte te verdelen. In de zoektocht naar partners kwamen we al snel bij ODE Decentraal / REScoop Nederland uit. Samenwerking tussen coöperaties is immers een van de zeven ICA-principes die Ecopower nastreeft in zijn activiteiten.

ODE Decentraal, de Nederlandse koepelorganisatie voor duurzame energie, organiseerde begin vorig jaar een bezoek aan onze pellet- en brikettenfabriek in het Limburgse Ham. 35 deelnemers van verschillende energiecoöperaties kwamen kennismaken met Ecopower en leerden hoe het duurzame productieproces verloopt, van de grondstof tot het afgewerkte eindproduct. Lees hier het verslag van ODE Decentraal en bekijk hier het fotoverslag.

KLancering samenwerking De Groene Kolenboer en Ecopower cvba
Lancering samenwerking De Groene Kolenboer en Ecopower cvba tijdens Vorst in Deventer.

Uit de kennismaking vloeide een mooie samenwerking met ondernemerscoöperatie De Groene Kolenboer voort. Op 10 oktober 2017 stelde de Groene Kolenboer zich tijdens het evenement Vorst in Deventer voor aan het publiek als regionale Nederlandse verdeler van Ecopower-houtpellets.

De Groene Kolenboer is niet zomaar een verdeler. Het is een coöperatie, energiebedrijf, investeringsmaatschappij, groendienst en adviesbureau met een duurzame missie inzake landschap en energie. Voor groene warmte zetten ze voornamelijk in op warmtepompen en pelletverwarming. De Groene Kolenboer verkoopt Ecopower-pellets en -briketten en levert bovendien grondstoffen aan de Ecopower-fabriek in de vorm van naaldhout uit hun regionaal landschapsbeheer en bosonderhoud.

In Apeldoorn werkt De Groene Kolenboer samen met hernieuwbare-energiecoöperatie De A. Bij De A lag de focus lang op groene elektriciteit, nu proberen ze ook antwoorden te bieden op de groeiende vraag naar hernieuwbare warmte. De A doet daarom dienst als eerste aanspreekpunt voor milieubewuste houtstokers in Apeldoorn en omgeving. Ook zij zijn overtuigd verdeler van de coöperatieve pellets en briketten uit duurzame productie.

Enkele andere nieuwe verkooppunten zijn geen coöperaties maar bedrijven met jarenlange expertise inzake houtproducten en stoken met biomassa.. Ook zij kiezen nu bewust voor verduurzaming en proberen het verschil te maken in de markt met verantwoorde pellets uit België. Ze oordelen dat Ecopower-pellets van uitmuntende kwaliteit zijn en daarom een meerwaarde bieden voor de levensduur en het onderhoud van uw stooktoestel.

Palletten Ecopower-pellet liggen klaar bij de A voor verkoop in Apeldoorn en omgeving.
Palletten Ecopower-pellets liggen klaar om te verdelen bij familiebedrijf Oetelaars Brandstoffen.

Oetelaars Brandstoffen is een familiebedrijf met jarenlange ervaring in de sector. Bij Oetelaars kunt u zes dagen op zeven terecht voor Ecopower-pellets en voor gepersonaliseerd stookadvies.

De Jong Houtmaterialen is specialist in alles wat met hout te maken heeft. Ze gaan voor de combinatie van duurzaamheid en kwaliteit door rechtstreeks van de leverancier in te kopen. Zo garanderen ze meteen een korte keten en nauwgezette controle. U kunt er verantwoord hout open voor uw kachel, uw interieur of uw tuin. Nu ze ook verdeler zijn van groene warmte geven ze hun klanten het advies om van brandhout over te schakelen op duurzame houtbrikketen.

Votech Installatietechniek: installateur Michael Vogels is specialist inzake verwarmingstoestellen. Hij kiest bewust voor de Ecopower-pellets “omdat hij het een superkorrel vindt die wonderen doet voor uw pelletinstallatie”. Dat is een mooi compliment van een vakman die al jaren stooktoestellen installeert en onderhoudt!

Pelletkorrels Nederland is een kleinschalige verdeler in het noorden van Nederland. Een nieuwe speler op de markt die met duurzaam geproduceerde pellets het verschil wilt maken. Hun website www.pelletkorrelsnederland.nl is nog in opmaak maar hun motivatie om Groningen en omgeving van groene warmte te voorzien is groot.

Adressen en contactgegevens van onze verdeelpunten in Nederland vindt u hier (houtpellets) en hier (houtbriketten).