Op 16 mei 2021 werd CEDAN gelanceerd. CEDAN staat voor Coöperatief Elektrisch DeelAutoNetwerk. Binnen CEDAN werken energiecoöperaties samen om elektrisch autodelen in een stroomversnelling te krijgen. Het is immers een belangrijke pijler van duurzame mobiliteit: elektrisch in plaats van fossiel en gedeeld in plaats van ieder voor zich. In CEDAN stellen burgercoöperaties Partago en CoopStroom elektrische auto’s ter beschikking: dat is burgerenergie voor deelmobiliteit! Coöperanten van Ecopower kunnen vanaf nu zonder instapkosten een jaar lang gebruik maken van het netwerk.

Lees alles op www.cedan.be.

Hoe werkt een deelauto?

Deelauto's zijn huurauto’s die per rit gehuurd worden. Dat kan voor een korte rit maar ook voor meerdere dagen. Via een app reserveer je een auto voor een periode naar keuze. De auto's worden zo veel mogelijk opgeladen aan slimme laadpalen en zonnedaken. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en een ideale vervanging voor een tweede of zelfs een eerste auto. Flexibel, elektrisch en coöperatief!

De gebruikstarieven vindt u terug op de website van Partago en Coopstroom. Het onderscheidende voordeel met andere deelwagensystemen? Er is geen maandelijkse abonnementskost en de km-prijs is afhankelijk van uw werkelijk verbruikte energie. Zo beloont CEDAN energiezuinige bestuurders. Een beetje zoals de all-in-prijs voor elektriciteit bij Ecopower die energiebesparing financieel aanmoedigt. 

Veel autodelers zorgen voor een succesvol netwerk

Ecopower heeft zelf geen deelauto’s, maar wel 60.000 potentiële autodelers. En dat is van groot belang, want het succes van deelwagenprojecten is financieel en praktisch aangewezen op voldoende gebruikers.

Dankzij deze samenwerking kunt u als lid van Ecopower een jaar lang gebruik maken van de elektrische deelauto’s van CEDAN. Uw Ecopower-aandeel staat borg, op die manier heeft u het eerste jaar geen inschrijvingskosten en betaalt u enkel het gebruik van de deelauto’s. Zo nemen we de drempel weg om kennis te maken met de mobiliteit van de toekomst. Wilt u na een jaar uw deelwagengebruik verderzetten? Dan vragen we u om coöperant te worden van Partago of CoopStroom.

In het kader van deze samenwerking is Ecopower aandeelhouder geworden van Partago voor een bedrag van 1500 euro.

Meedoen als Ecopower-coöperant

Wilt u graag vrijblijvend proeven van het elektrisch deelautonetwerk?

  1. Surf dan naar www.cedan.be en selecteer Ecopower bij uw aanvraag om een account aan te maken.
  2. Vul het aanvraagformulier in
  3. Wacht op een bevestigings-e-mail van Ecopower met daarin uw activatiecode en verdere instructies. U krijgt deze uiterlijk vijf dagen na uw aanvraag.
  4. Start met elektrische deelmobiliteit!

Bekijk hier het filmpje van de lancering van CEDAN in mei 2021