Op 19 april 2021 overleed Relinde Baeten, geboren op 9 januari 1959. Ze was sinds het prille begin in 1991 betrokken bij Ecopower en bleef tot aan het eind communicatieverantwoordelijke en bestuurslid van onze burgercoöperatie. Ecopower werd opgericht aan de keukentafel van de Molen van Rotselaar, het duurzame co-housingproject waar Relinde heel haar leven bleef wonen met haar levenspartner Dirk Vansintjan.

Het ecologische en maatschappelijke engagement van Relinde, professioneel en vrijwillig, ging veel verder dan enkel Ecopower. Zij ging altijd 100%, of meer: bij de studentenbeweging (Germania, ASR, STUC, Veto), bij Agalev (de Groene Omroep, Bladgroen, schepen van de gemeente Rotselaar), de milieubeweging (Velt, Ecolife, BBL) en de coöperatieve beweging (Coopkracht, De Nationale Raad voor de Coöperatie).

Het afscheid vond plaats op vrijdag 23 april.

Wilt u graag nog iets betekenen voor Relinde en haar naasten? Bezorg digitaal (dirk.vansintjan@ecopower.be) of met de post (Molenstraat 2 bus 1, 3110 Rotselaar) een herinnering aan Relinde op A4-formaat. Deze worden gebundeld in een boek. De familie wil liever geen bloemen of kransen. U kunt wel een bolgewasplantje laten bezorgen dat geplant wordt in de boomgaard van de Molen van Rotselaar zodat het elk voorjaar voor Relinde kan bloeien. Of doe een gift aan Vluchtelingenwerk Vlaanderen op BE06 5230 8056 2922.

We bedanken Relinde voor alles wat ze voor Ecopower, voor de milieubeweging en voor de coöperatieve beweging heeft betekend. We zetten haar werk met trots verder en gaan haar ontzettend missen. Veel sterkte aan iedereen die haar heeft gekend, laat ons er samen voor zorgen dat haar geloof in een groenere, eerlijkere en menselijkere wereld realiteit wordt. 

Afbeelding met venster, computer Automatisch gegenereerde beschrijving