Beeld: VREG-campagne over het capacitietstarief.

Vanaf 1 januari 2023 wordt het capaciteitstarief ingevoerd. Dat is de nieuwe manier van de netbeheerder om de kosten aan te rekenen die iedereen betaalt voor het gebruik van het elektriciteitsnet.

Wat betekent dat bij Ecopower?

Ecopower is de nieuwe nettarieven volop aan het voorbereiden en zal vanaf januari 2023 de nodige aanpassingen aan de facturatie doorvoeren. We informeren onze klanten daarover in detail in de tweede helft van december.

Waar vindt u alle beschikbare informatie?

Intussen kunt u reeds terecht op de website van de VREG voor meer achtergrond bij de nieuwe nettarieven. U vindt er uitgebreide informatie over het wat en waarom, leest er hoe de nieuwe nettarieven berekend worden, kunt er enkele simulatievoorbeelden bekijken en krijgt er tips over het spreiden van uw elektriciteitsverbruik om een hoger tarief te vermijden. We verwijzen ook graag naar de handige simulator voorzien door de VREG waar u kunt berekenen wat de invoering van het capaciteitstarief voor u betekent.

            “Onze wereld wordt steeds meer elektrisch en we hebben minder fossiele brandstoffen nodig. Ons elektriciteitsnet kan die stijgende vraag best aan, als we samen een beetje anders met elektriciteit omgaan. De nieuwe nettarieven helpen daarbij. Zo zijn er minder grote investeringen nodig en dat is in het voordeel van ons allemaal.” - VREG