Ecopower gaat voor
energiebesparing

Dankzij onze all-in-prijs per kWh, zónder abonnementskosten, wordt energiebesparing meteen beloond via de factuur. We stimuleren onze coöperanten om slim om te gaan met energie, het groenste kWh blijft het kWh dat u niet verbruikt. Hieronder onze tips over meten en kleine & grote ingrepen.

cornerDubbel

EnergieID

EnergieID is uw slimme hulp bij meten. Dit coöperatieve databedrijf werd mee opgericht door Ecopower. U houdt zonder moeite bij hoeveel u verbruikt en u vergelijkt met anderen. EnergieID bouwde daarvoor een gebruiksvriendelijke gratis online tool. Maandelijks een paar muisklikken volstaan. Mensen met een digitale meter kunnen de data automatisch importeren via de Fluvius-integratie. Wie zonnepanelen heeft en ook die data koppelt, krijgt inzicht in het % zelfconsumptie.

  • Hou manueel of automatisch uw meterstanden bij.
  • Vergelijk uw verbruik met gelijkaardige profielen.
  • Merk of uw inspanningen lonen en hoeveel u bespaart.
  • Krijg inzicht in uw zelfconsumptie.

Coöperanten kunnen aansluiten bij de Ecopower-groep. U kunt bij EnergieID ook uw gegevens over water, gas en nog veel meer bewaren.

Starten met EnergieID

Kleine ingrepen lonen

Hernieuwbare energie is duurzaam, maar energie besparen is nog beter! Een schat aan informatie die up-to-date blijft, vindt u bij de Vlaamse overheid en op de websites energiesparen.be en meemetdestroom.be en de site van de Vlaamse overheid. Dat gaan we niet overdoen. Alle tips zijn relevant – elke ingreep klein of groot loont de moeite. Bij onze Nederlandse buren vindt u heel wat nuttige info op milieucentraal.nl.

Ook netbeheerder Fluvius bundelt nuttige tips over energie- én waterbesparing.

cornerDubbel

Renovatieplannen?

Dat is het uitgelezen moment om ook aan energie en energiebesparende maatregelen te denken. Een investering die op termijn financieel en ecologisch veel oplevert! Denk zowel aan isolatie als aan toestellen die zonder fossiele brandstoffen werken. Begin bij het begin en denk goed na over uw woning in de toekomst. Wat u nu kiest bepaalt hoe flexibel en future proof uw woning wordt.

Grote renovatiemaatregelen nemen?

Plant u grote maatregelen? Win professioneel advies in. Laat iemand op bezoek komen. Op www.ecobouwers.be vindt u een overzicht van het aanbod aan begeleiding uw in buurt. Zowel gratis als tegen betaling, zowel met als zonder plaatsbezoek. Ook raadpleegt u het best verschillende meningen.

Op de website van de Vlaamse overheid benoveren.be staat een stappenplan en een overzicht van mogelijke premies om te BENOveren. Dat is doordacht renoveren om uw energiefactuur te verlagen en uw comfort te verhogen.

cornerDubbel
cornerDubbel

Ik wil klant worden

Kies voor de groene burgerstroom van Ecopower.

Ik wil coöperant worden

Investeer mee in de energietransitie.