Groene energie in eigen handen


In een burgercoöperatie voor hernieuwbare energie (REScoop) verenigen burgers zich om hun energievoorzieningen in eigen handen te nemen. Ecopower telt al 58.000 coöperanten. Samen versnellen we de energietransitie.

 Ecopower is lid van REScoop.eu, volgt de principes van de Internationale Alliantie voor Coöperatief ondernemen (ICA) en plaatst maatschappelijke en ecologische winst boven financiële.

Ecopower is een financieel gezond bedrijf, maar aandelen kopen is nooit zonder risico. Informeer u grondig via ons overzicht 'veelgestelde vragen over aandelen' en lees het informatiedocument voor u investeert. Het antwoord op uw vraag niet gevonden? Neem contact op met onze klantendienst.

Coöperant worden is heel eenvoudig

  • Een Ecopower-aandeel kost 250 euro en behoudt zijn waarde.
  • Het aantal aandelen is beperkt tot 20 per persoon, geen in- of uitstapkosten.
  • Koop een of meer aandelen door te storten op BE07 0012 2805 5766.
  • Aandelen worden geregistreerd op naam en adres van de rekeninghouder.
  • Koopt u aandelen voor iemand anders, vermeld dat duidelijk in de mededeling van de overschrijving.
  • Aandelen staan telkens voor periodes van 6 jaar vast.
  • Als de winst het toelaat wordt er maximaal 6% dividend uitgekeerd, tot € 640 vrij van roerende voorheffing.
  • Alle coöperanten zijn rechtstreeks mede-eigenaar van de productie-installaties.
  • Elke aandeelhouder heeft precies één stem in de algemene vergadering.
  • Wie coöperant is kan ook klant worden en thuis de groene Ecopower-stroom verbruiken.


Ook klant worden?

Wie coöperant is, kan ook klant worden voor elektriciteit en thuis de groene stroom van de Ecopower-installaties verbruiken. Vul het online contract in via deze link. Benieuwd hoeveel u betaalt bij Ecopower? Bereken uw jaarfactuur met onze prijssimulator. Vergelijken met andere leveranciers kan eenvoudig via de V-test van VREG.

Korting?
Coöperanten krijgen korting in de Ecopower-webshop op pellets en briketten uit hun eigen fabriek.

Nieuwsbrief?

Mijn nieuwsbrieven van Ecopower

Als burgercoöperatie voor hernieuwbare energie informeert en sensibiliseert Ecopower over energie(besparing). Omdat we u enkel informatie willen toesturen die u interesseert, kunt u hieronder uw communicatievoorkeuren doorgeven.

Onderaan elke mailing van Ecopower staan twee links: om u weer uit te schrijven en om uw voorkeuren aan te passen. Bent u aandeelhouder of elektriciteitsklant bij Ecopower of plaatst u een webshopbestelling? Dan sturen we u alle noodzakelijke communicatie in het kader daarvan, ook al kiest u ervoor om geen nieuwsbrieven te krijgen.
Uw e-mailadres wordt enkel gebruikt voor digitale communicatie door Ecopower op basis van de voorkeuren die u doorgaf in dit formulier. In elke e-mail die we u sturen, vindt u een link naar het formulier om uit te schrijven of uw voorkeuren aan te passen. Uw e-mailadres voor klantcommunicatie wijzigen kan enkel via de klantendienst.

Bel ons: 03 287 37 79
Mail ons: info@ecopower.be