De energieprijzen stijgen en dat geldt niet alleen voor gas en elektriciteit. We zijn helaas genoodzaakt om de ook verkoopprijs van de pellets op te trekken, zowel in de webshop als voor de verkoop via ons netwerk van handelaars. De oorzaak ligt in de sterk verhoogde productiekosten. Enerzijds is het lokale resthout schaars en de vraag groot, wat resulteert in fel verhoogde grondstofprijzen voor de pelletfabriek. Ook de elektriciteit en de warmte nodig voor het productieproces zijn een stuk duurder geworden.

Omwille van de hogere brandstofprijzen stijgen ook op 1 april de transportkosten voor pellets in zakjes op pallet van 15 naar 16 euro per pallet.

Ondanks de enorme druk op de prijzen behouden we de coöperantenkorting, wie mee investeert in hernieuwbare alternatieven wordt daar nog steeds voor beloond. Verder blijven we het lokale karakter en duurzame karakter van ons product garanderen, pellets of hout importeren uit verre landen is en blijft een slecht idee. Gezien de schaarste en de prijs van de grondstoffen kiezen we ervoor om voorlopig de productielijn van de briketten niet opnieuw op te starten.

Prijzen van 1 tot en met 30 april 2022, incl. btw. Voor palletgoed is er geen staffelkorting en wordt transport apart aangerekend. Voor pellets in bulk geldt er een staffelkorting en is het transport inbegrepen.

Lokale, duurzame, coöperatieve houtpellets bestellen kan op www.ecopower.be/shop. De prijzen worden aangepast op 1 april.

De handelaars die onze pellets verkopen vindt u op www.ecopower.be/verkooppunten. Informeer even bij de handelaar van uw keuze of er voldoende voorraad beschikbaar is.