Sinds de zomer van 2022 worden de pelletprijzen bij Ecopower elke maand aangepast. Dit laat ons toe de sterk veranderende markt nauw op te volgen en daar zo goed mogelijk mee om te gaan. We informeren u met dit artikel over een stevige prijsdaling voor de maand december.

Pelletprijzen voor de maand december


Prijzen van 1 tot en met 31 december 2022, incl. btw. Voor palletgoed wordt transport apart aangerekend. Voor pellets in bulk is het transport inbegrepen.

Pellets bestelt u eenvoudig via onze webshop. Koopt u graag lokaal? Dan kunt u voor uw Ecopower-pellets ook terecht bij een handelaar in uw buurt. Op deze kaart vindt u ze allemaal. Opgelet, zowel voor de webshop als voor de lokale verdelers zijn er geen briketten beschikbaar.

­De pelletprijzen dalen. Hoe komt dat?

De huidige pelletmarkt is erg volatiel. Door onverwachte gebeurtenissen schommelen de prijzen sterk. De maandelijks prijswijziging zorgt dat Ecopower hier zo goed mogelijk op kan inspelen. De prijsdaling in december heeft enkele redenen:

  • Het algemene aanbod aan (import)pellets is verhoogd. Ook de vraag ligt iets lager na het hamstergedrag van de voorbije maanden.
  • De extreme grondstofprijzen zijn achter de rug. De prijs is nog steeds erg hoog, maar hier en daar zien we de houtprijs al terug licht zakken.
  • De energiekosten voor de fabriek liggen terug lager. De elektriciteitsprijs in het laatste kwartaal van 2022 bleef weliswaar hoog, maar was een stuk lager dan de piek die we sinds juli zagen.
  • We overwonnen een aantal technische hindernissen in de fabriek de voorbije maanden, wat de productie ten goede komt.