***** Update 30 mei 2022: de inschrijvingen voor het dynamisch proefproject zijn afgesloten. We communiceren zodra we interessante inzichten hebben dankzij dit proefproject. Op dit moment is er nog geen informatie over of, hoe en wanneer Ecopower zou starten met het aanbieden van het dynamisch tarief voor alle geïnteresseerden ******


Binnen onze energiegemeenschap zetten we in op evenwicht tussen productie en verbruik en de daartoe benodigde flexibiliteit. In dat kader past dit proefproject.


Ecopower start op 1 juli 2022 met een test voor het dynamisch tarief. Dat wordt een tweede prijsformule gebaseerd op een prijs die elk uur anders is. Die prijs houdt rekening met de gepubliceerde day-ahead-prijs – de uurprijs van de dag erop – maar kan ook rekening houden met het evenwicht tussen productie en verbruik in de coöperatie, beoogde flexibiliteit en verwachte effecten van automatische sturing bij de klanten.

We zijn op zoek naar kandidaten die op 1 juli 2022 willen overschakelen naar een dynamische prijs. Wie kan er deelnemen? Klanten met een digitale meter én een sturingssysteem voor hun warmtepomp, batterij en/of laadstation voor hun elektrische auto. Hoe werkt het? De deelnemers krijgen een prijssignaal via een API om automatisch te reageren op de dynamische uurprijzen. Let wel, u schakelt écht over en uw verbruik zal ook werkelijk gefactureerd worden aan de dynamische prijzen. Als u voorgaande uitleg niet snapt, schrijf dan zeker niet in hiervoor 😊.

We zoeken ook naar een referentiegroep van klanten met een digitale meter die hun verbruik niet automatisch sturen. Deze klanten schakelen niet over naar de dynamische prijs en worden gefactureerd volgens de normale vaste prijs. Ze stellen wel hun kwartiergegevens ter beschikking van het proefproject. Alle gegevens van deze klanten worden anoniem verwerkt.

Wie mee wil doen als deelnemer in het dynamisch tarief of in de referentiegroep, kan inschrijven via deze link. (de link werkt niet meer omdat de inschrijvingen zijn afgesloten).

Door in te schrijven maakt u uw interesse kenbaar. We nemen uiteraard nog contact op om alle voorwaarden en details kenbaar te maken, waarna u pas uw deelname formeel bevestigt.