Naar jaarlijkse traditie organiseert Ecopower ook deze herfst weer Energiecafés. Met de Energiecafés willen we u informeren en – nog belangrijker – uw mening horen, gedachten uitwisselen en voelen wat er leeft bij Ecopower-coöperanten.

De Energiecafés zijn dit jaar allemaal digitaal, maar daarom niet minder boeiend. We lichten drie thema’s uit aan de hand van filmpjes van ongeveer tien minuten. We tonen deze filmpjes bij de start van elk online Energiecafé. Daarna is er ruimte voor uw vragen en voor debat.

De filmpjes delen we op onze website en sociale media. Zo zijn ze ook beschikbaar voor wie niet kan of wil deelnemen aan de online sessies. Hoe u inschrijft – noodzakelijk als u wilt deelnemen – en andere praktische zaken, leest u hieronder.

Wij hopen u online te ontmoeten en kijken uit naar drie boeiende, interactieve avonden.

Agenda


Wat verandert er op de elektriciteitsmarkt? - Dinsdag 10 november - 19.30-20.15 en 20.30-21.15 uur

Er is heel wat op til op de elektriciteitsmarkt. Tijdens ons eerste Energiecafé hebben we het onder meer over het capaciteitstarief, we peilen naar uw mening over een dynamisch tarief en we linken dit aan zonnepanelen. We maken enkele scenario’s concreet.

Bekijk hier het introductiefilmpje.


Warmte Verzilverd – warmtenet met industriële restwarmte - Donderdag 12 november - 19.30-20.15 en 20.30-21.15 uur

Het tweede thema is het warmtenet 'Warmte Verzilverd', dat Ecopower samen met ZuidtrAnt-W en Kelvin Solutions aanlegt in Mortsel en Edegem. Bij uitbreiding gaan we in op duurzaam verwarmen en de toekomst van warmtenetten.

Bekijk hier het introductiefilmpje.


Word ambassadeur voor windturbines - Dinsdag 17 november - 19.30-20.15 en 20.30-21.15 uur

Als laatste hebben we het over wind. Windenergie blijft een van de belangrijkste pijlers van Ecopower. Er zijn heel wat terugkomende vragen en bezorgdheden rond windturbines waarop we graag een antwoord geven en reactie krijgen.

Bekijk hier het introductiefilmpje.


Praktisch

We organiseren de digitale Energiecafés via Teams. Enkele uren voor de start van het Energiecafé ontvangt u via e-mail een link om deel te nemen. U opent deze in de webbrowser Chrome of Edge. Opgepast: Safari, Explorer of Firefox zijn niet compatibel.

Hebt u nu al een specifieke vraag voor een bepaald Energiecafé? Laat het ons weten op energiecafe@ecopower.be.

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan tot 15.00 uur op de dag van het Energiecafé via onderstaand formulier.