Elk jaar in het najaar publiceert Greenpeace het klassement van stroomleveranciers in België. De 22 energieleveranciers van gas en/of elektriciteit in België werden beoordeeld op de duurzaamheid van hun energieproductie, hun energie-aankoop en hun investeringsbeleid. In het klassement van 2017 krijgt burgercoöperatie Ecopower, net zoals bij de vorige Greenpeace-doorlichting, de maximumscore van 20 op 20. Omdat Ecopower volgens een coöperatief model werkt, is die score goed voor vier stralende zonnetjes. De details van de analyse van vindt u hier.

Met het klassement wil Greenpeace consumenten meer duidelijkheid geven over de energie die ze verbruiken en daarnaast ook transparantie bieden over het groenbeleid van de leveranciers. Door te kiezen voor een leverancier met een hoge score kunnen consumenten via hun elektriciteitsfactuur de energietransitie steunen en versnellen. Als u geld geeft aan een bedrijf, vindt u het dan niet belangrijk wat dat bedrijf doet met de winst? Bij Ecopower wordt die gedeeltelijk uitgekeerd aan de coöperanten en gedeeltelijk geïnvesteerd in lokale hernieuwbare-energieproductie en projecten voor rationeel energiegebruik. Zo creëren we samen ecologische en maatschappelijke meerwaarde, geld is immers een middel en geen doel op zich.

Op de website www.mijngroenestroom.be kunt u zelf de score van uw leverancier bekijken en prijzen vergelijken. Als u wilt overstappen naar Ecopower vult u een online contract in op de Ecopower-website en koopt u een aandeel. Wij doen de rest! Via de prijsvergelijker van Greenpeace, uitgevoerd door energie-vergelijker.be, kunt u enkel overstappen naar leveranciers die daar een vast bedrag per nieuwe klant voor betalen.