Sinds 1986 organiseren de molenbewoners Molenfeesten in de Molen van Rotselaar. Ieder jaar tijdens het weekend na 15 augustus. In 2023 is dat op 19 en 20 augustus. Aan de oevers van de Dijle valt veel te beleven dat weekend. Kom naar de Molenfeesten genieten van leuke activiteiten, lekker eten & drinken en goed gezelschap! Op de afbeelding hieronder leest u het volledige programma. ​​Schrijf in voor de brunch via deze link.

Wat Ecopower te maken heeft met die Molenfeesten?

De Molen van Rotselaar is de bakermat van onze burgercoöperatie. Meer daarover leest u op de tijdlijn gemaakt naar aanleiding van 30 jaar Ecopower. Aan de keukentafel van de molen werd Ecopower bedacht en grootgebracht. De kleine waterkrachtcentrale in de Dijle dateert uit 1902 en produceert vandaag groene burgerstroom voor zo'n 250 Ecopower-huishoudens. Meer info over dit project leest u in de projectfiche.

De molenfeesten zijn het moment bij uitstek om het ontstaan en de geschiedenis van Ecopower te vieren en de molen eens van dichtbij te bekijken. iedereen is van harte welkom.