Wat? Molenfeesten voor jong en minder jong

Waar? Molen van Rotselaar, Molenstraat 2, 3110 Rotselaar (routebeschrijving)

Wanneer? Zaterdag 18 en zondag 19 augustus 2018

Het evenement staat ook in de Ecopower-kalender.

Sinds 1986 organiseren de bewoners van de Molen van Rotselaar Molenfeesten. Ieder jaar tijdens het weekend na 15 augustus. De Molenfeesten 2018 hebben als thema Flower Power en vinden plaats op zaterdag 18 en zondag 19 augustus. Iedereen is van harte welkom voor een weekend vol dromen, bloemen, muziek, animatie, rondleidingen, kanotochtjes en lekker eten en drinken.

Zaterdag vanaf 13.00 uur. Om 20.00 uur wordt de doldwaze film Hair vertoond in open lucht.

Zondag start de dag met een muzikale broodjesbrunch om 11.00 uur. Vooraf inschrijven via info(at)molenvanrotselaar.be of 016 44 69 79. 

De Molen van Rotselaar is een beschermd monument omwille van zijn industrieel-archeologische waarde. Het complex werd gerestaureerd tot een boeiend geheel met vele facetten. Het is ook de bakermat van burgercoöperatie Ecopower, de elektriciteit die er nog steeds wordt opgewekt met de kleine waterkrachtcentrale wordt geleverd aan klanten via Ecopower. Met de restwarmte wordt het bezoekerscentrum verwarmd.

In het beschermd monument huist ook een cohousingproject met negen woningen, een molenmuseum, een winkeltje met biogroenten, een bakker en een verdeelpunt van voedselteams.

Lees meer over de kleine waterkrachtinstallatie van Ecopower in Rotselaar op de projectpagina.