Ecopower werd 30 in 2021!
En dat werd gevierd!

Sinds 18 oktober 1991 timmert onze burgercoöperatie aan de weg naar een duurzaam en eerlijk energiesysteem waarin mens en milieu centraal staan. Dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Vier mee tussen 18 oktober tot het einde van het jaar met ons on- en offline feestmenu. Niks missen en meteen onze community versterken? Volg Ecopower op sociale media (twitterFacebook, LinkedIn en YouTube).

cornerDubbel
cornerDubbel

Filmpje: het Ecopower-model

Ecopower is een burgercoöperatie voor hernieuwbare energie. Maar wat betekent dat nu juist? Hoe gaat dit in zijn werk? Voor onze 30ste verjaardag lanceerden we een kort en krachtig filmpje dat ons coöperatieve elektriciteitsmodel uitlegt. Maak iedereen in uw omgeving warm voor duurzame, lokale, eerlijke stroom door ons Youtube-filmpje te delen op Facebook, twitter en LinkedIn!

Speel video af

Het verhaal van Ecopower

Onze verjaardag is een mooie gelegenheid om terug te blikken. Van een droom aan de keukentafel tot een coöperatie met 60.000 leden! We blikken terug op de geschiedenis van Ecopower met een tijdlijn vol mijlpalen en onvergetelijke momenten.

Naar de tijdlijn
cornerDubbel
cornerDubbel


cornerDubbel

Patagonia&Ecopower presenteren: We the Power!

We the Power, de inspirerende kortfilm van het duurzame outdoor-merk Patagonia, vertelt het verhaal van Ecopower en enkele andere Europese burgerinitiatieven die ons energiesysteem radicaal vernieuwen. Bekijk de film met familie en vrienden en voel hoe we als coöperanten samen echt het verschil maken!

Wij maakten er in oktober vijf avonden We the Ecopower van en trakteerden de coöperanten in Antwerpen, Leuven, Gent, Kortrijk en Hasselt op een feestelijk Energiecafé met kortfilm, luchtig variétéprogramma en receptie.

Bekijk hier het sfeerverslag van We the Ecopower Bekijk hier de film 'We the Power'
cornerDubbel

De Ecopower-podcast

Voor onze verjaardag interviewden we heel wat medewerkers. Al dat materiaal gieten we in thematische podcasts waarin u de Ecopower-medewerkers aan het woord hoort. Er werden als twee afleveringen gepubliceerd, u vindt ze op onze Soundcloud en op de tijdlijn.

Aflevering 1: Hoe het allemaal begon
Ecopower-collega's die er zelf bij waren blikken terug op de begindagen van Ecopower. Hoe was de opstart? In welke context ontstond Ecopower? Wat waren de visie en waarden destijds? Hoe kwam de grote doorbraak er?

Aflevering 2: Duurzaam duurt het langst!
Bij Ecopower zit duurzaamheid in het DNA. Een bewering die je tegenwoordig bij wel heel veel bedrijven hoort. Waarin maken we bij Ecopower dan echt het verschil? Wat betekent duurzaamheid voor onze medewerkers? Luister naar de podcast 'Duurzaam duurt het langst' en neem een kijkje achter de schermen. Want het gaat – uiteraard – over veel meer dan het produceren van duurzame energie.

To be continued...

Naar de podcasts