Welkom bij Ecopower en energiegroep Circulair Zuid


Ecopower cvba is een burgercoöperatie voor hernieuwbare energie (REScoop): een bedrijf waarin gewone burgers samen investeren in hernieuwbare energie. Ecopower maakt groene stroom in windturbines, kleine waterkracht en zonnepanelen, bijvoorbeeld in de wijk Nieuw Zuid. Alle inwoners van het Antwerpse Zuid kunnen mede-eigenaar worden van de zonnepanelen én van alle Ecopower-installaties. Hoe? Dat leest u hieronder.


Ecopower telt momenteel meer dan 57.000 coöperanten die samen investeren, besparen en sensibiliseren. In het kader van het project Circulair Zuid gaan we een stapje verder en richten we de allereerste energiegroep op. In eerste instantie brengen we in kaart hoeveel coöperanten er in de buurt wonen. Daarom is het belangrijk dat u, zodra u coöperant bent, het formulier onderaan deze pagina invult. De registratie is vrijblijvend, in welke mate zich u verder engageert bepaalt u uiteraard zelf.

Meer lezen over de werking van Ecopower? Dat kan hier.

Wie coöperant is kan ook klant worden. Thuis de groene stroom van uw eigen de Ecopower-installaties verbruiken? Lees meer of vul meteen een contract in.

Coöperant worden

Coöperant worden is heel eenvoudig: schrijf 250 euro of een veelvoud daarvan over op rekeningnummer BE07 0012 2805 5766. Vermeld in de vrije mededeling 'Circulair Zuid'. Vergeet niet om u onderaan deze pagina te registreren zodra u aandeelhouder bent.

Uw aandeel wordt geregistreerd op naam van de rekeninghouder. Na ontvangst van uw overschrijving verwerken we uw gegevens en bezorgen we u uw aandeelhoudersbewijs met de post.

Wat moet u nog weten?

  • Een Ecopower-aandeel kost 250 euro en behoudt zijn waarde.
  • Het aantal aandelen is beperkt tot 20 per persoon, geen in- of uitstapkosten.
  • Aandelen staan telkens voor periodes van 6 jaar vast.
  • Als de winst het toelaat wordt er maximaal 6% dividend uitgekeerd, tot € 640 vrij van roerende voorheffing.
  • Alle coöperanten zijn rechtstreeks mede-eigenaar van alle productie-installaties van Ecopower.
  • Elke aandeelhouder heeft precies één stem in de algemene vergadering.
  • Wie coöperant is kan ook klant worden en thuis de groene Ecopower-stroom verbruiken.

Ecopower is een financieel gezond coöperatief bedrijf, maar aandelen kopen is nooit zonder risico. Informeer u grondig via ons overzicht 'veelgestelde vragen over aandelen' en lees het informatiedocument voor u investeert. Het antwoord op uw vraag niet gevonden? Neem contact op met onze klantendienst.

Registreren voor de energiegroep Circulair Zuid

Naast investeren is er natuurlijk nog veel meer mogelijk op energievlak. Samen besparen, informatie delen, buren sensibiliseren en overtuigen, ...  Via onderstaande registratie brengen we in kaart hoeveel coöperanten er precies in de buurt wonen. De registratie is vrijblijvend, in welke mate zich u verder engageert bepaalt u uiteraard zelf. U krijgt ook een nieuwsbrief op maat van de energiegroep en de buurt, zo blijft u op de hoogte en krijgt u de uitnodigingen voor de Circulair Zuid-energiecafés. Uitschrijven kan op elk moment.

Tijdens de energiecafés gaan we met de buren aan de slag om de energiegroep vorm te geven, samen thema's te bepalen en projecten uit te werken.

Krijgt u ook graag de algemene nieuwsbrief van het project Circulair Zuid? Dat kan via deze link.

Krijgt u ook graag de andere Ecopower nieuwsbrieven? Schrijf u hier in.

Warmtenet Eeklo

Velden met een * zijn verplicht. 
Bel ons: 03 287 37 79
Mail ons: info@ecopower.be