Vorselaar - Lille


Over het project

Locatie

Het project in Vorselaar-Lille wordt toegelicht tijdens een informatiemoment op donderdag 20 juni van 16.30 tot 19.30 uur doorlopend in het parochiecentrum Sint-Pieter in Lille. Iedereen is van harte welkom. Meer informatie in onze kalender.

Na de stopzetting van de militaire activiteiten op het vliegveld Malle – Zoersel kwam er ten zuiden van de autosnelweg E34 en in het noorden van de gemeente Vorselaar ruimte voor het oogsten van windenergie. Omdat er nog burgerlijke luchtvaartactiviteiten zijn op het vliegveld, moeten specifieke afstanden gerespecteerd worden en komen de windturbines op ongeveer 500 m van de autosnelweg. Het project omvat zeven turbines: vijf ervan staan in de gemeente Vorselaar, twee windturbines sluiten aan op het grondgebied van Lille.

Adres:

Omgeving Heirbaan, Vorselaar & Rooverstraat, Lille

Partners

Het project omvat in totaal zeven turbines. Twee daarvan worden gerealiseerd door Ecopower, de andere door ENGIE en Storm. Zonder de samenwerking zou de zone minder optimaal benut worden. Ook verhoogt een gemeenschappelijk ingediend vergunningsdossier de kans op goedkeuring aanzienlijk.

De twee windturbines van Ecopower worden voor 100% gefinancierd met burgerkapitaal via het REScoop-model dat mede-eigenaarschap én mede-zeggenschap garandeert. De gemeente Vorselaar is voorstander van windprojecten en van de coöperatieve aanpak die het draagvlak vergroot en de lokale bevolking actief betrekt bij de energietransitie.

Milieu-winst

De twee burgerturbines van Ecopower zijn samen goed voor een jaarlijkse CO2-besparing van 9200 ton.

Technische gegevens

Type windturbine

Merk:

Nog te bepalen


Masthoogte:
Rotordiameter:
Tiphoogte:

Verwachte jaarlijkse productie

2 x 11.500.000 kWh

Aantal gemiddelde huishoudens

Goed voor

  • 11.500 Ecopower huishoudens
  • 6500 gemiddelde Vlaamse huishoudens
Eigenaarschap van coöperanten 100%
Ik doe mee »
Investering Ecopower 8.000.000 euro
Aantal Ecopower aandelen 32.000
Bouwjaar/ingebruikname Ten vroegste 2021
Bel ons: 03 287 37 79
Mail ons: info@ecopower.be
Word coöperant »
Bel ons: 03 287 37 79
Mail ons: info@ecopower.be