Zonnedelen met uw buren

Ecopower gaat in het Circulair Zuid-project aan de slag met zonnedelen. Doet u mee?

Wat is zonnedelen?

Op heel wat daken in Antwerpen Zuid liggen nog geen zonnepanelen. Ecopower wilt binnen het Circulair Zuid-project niet enkel investeren in grote installaties bijvoorbeeld op Plein Publiek of op appartementsgebouwen in Nieuw Zuid. Met 'zonnedelen' zetten we ook in op gedeelde zonnepanelen op meerdere, aaneensluitende privédaken. Dankzij de coöperatie maken buren zo samen hun eigen hernieuwbare stroom in de wijk, zonder dat ze zelf een grote individuele investering moeten doen.

Het Buurtenergiecafé van 15 oktober 2019 had als thema zonnedelen. Lees hier het verslag. In dit document vindt u nog meer informatie.

Foto: zonnedelen in het Duitse Freiburg, copyright Andrew Glaser (English Wikipedia)
cornerDubbel
cornerDubbel

Zonnedelen: wat doet de coöperatie?

  • De Buurtenergiegroep (de coöperatie) betaalt voor de zonnepanelen via een coöperatieve investering. Iedereen kan lid worden van de coöperatie.
  • De coöperatie levert de geproduceerde groene stroom aan de deelnemende huizen aan een prijs die lager is dan de prijs van het net.
  • De coöperatie ondersteunt technisch, administratief én praktisch. We zorgen voor een installateur, de nodige contracten, de verzekeringen, enz.